Gå til sidens hovedinnhold

Aure til Trøndelag: – Vi har en prosess gående

Aureordføreren sier det kun handler om fylkestilhørighet, og ikke kommunesammenslåing.

– Vi har en prosess gående med tanke på at Aure blir overført til Trøndelag. Målet er å gjennomføre ei folkeavstemning samtidig med stortingsvalget i høst, sier aureordfører Hanne-Berit brekken til Avisa Sør-Trøndelag, som først omtalte saken.

Avisa skriver at Aure nå er i den samme prosessen som Rindal, som fra årsskiftet 2018/19 ble en del av Trøndelag.

– Rindal er nok den nabokommunen som har mest til felles med det vi nå står overfor, og jeg har hatt uformelle samtaler med ordfører Vibeke Langli om hvordan de håndterte prosessen. Nå forsøker vi å få til et mer formelt møte med Langli, der vi også håper å få med oss tidligere ordfører Ola T. Heggem, som var den som var mest involvert, sier Brekken til Avisa Sør-Trøndelag.

Les også

– Få fart på prosessen om regiontilhørighet

Kristiansund, Smøla og Aure er alle i en prosess som handler om Nordmøre til Trøndelag. Brekken sier til Avisa ST at Aure har vært en pådriver for å få fortgang i prosessen. De skal blant annet ha diskutert om det skal kjører en folkeavstemning i forbindelse med kommune- og fylkestingsvalget i 2023.

Brekken forteller til avisa at hun ikke vil vente så lenge, og ønsker svar og avklaring rundt temaet så fort som mulig.

Brekken sier at prosessen kommunen nå er i kun handler om fylkestilhørighet, og at kommunesammenslåing ikke er et tema nå.

Kommentarer til denne saken