Gå til sidens hovedinnhold

Atlanterhavsuka blir enda mer ekstrem neste år: – Det er ønsket av deltakerne

Artikkelen er over 1 år gammel

Atlanterhavsuka skal alltid arrangeres første uka i august, fastslår arrangørene, som nå letter på sløret for hvordan 2020-konkurransene blir.

Nå er datoene for neste års Atlanterhavsuka-arrangement klart. 6.-8. august 2020 blir det swimrun, triatlon og padling ute i havgapet på Smøla.

Det nye i 2020 er at Atlanterhavsuka komprimeres, og det blir swimrun på torsdag, padlemaraton på fredag og triatlon på lørdag.

«På denne måten blir Atlanterhavsuka enda mer ekstrem for utøvere og deltar i alle øvelser, og kampen om tittelen Atlanterhavskonge og Atlanterhavsdronning blir en real styrkeprøve», skriver arrangøren i en pressemelding fredag.

– Vi velger å gjøre det på denne måten, både på bakgrunn av ønsker og tilbakemeldinger fra tidligere deltakere, og med tanke på at enda flere lettere kan prioritere å ta en langhelg på Smøla med et slikt opplegg. Dette tror vi blir bra, skriver styreleder Anders Hermstad i pressemeldingen.

En annen nyhet for 2020 er at det åpnes for at lag kan melde seg på både enkeltøvelser og hele Atlanterhavsuka. Tidligere har det vært en egen klasse for bedriftslag.

– Nå utvider vi lagdelen av Atlanterhavsuka, og håper så klart på å få med flere deltakere på denne måten. Her kan vennegjenger gå sammen og melde seg på. For oss er det er viktig at Atlanterhavsuka, i tillegg til å bli enda råere, også beholder profilen som et breddearrangement. Her skal man kunne stille opp selv om man ikke er topptrent idrettsutøver. Atlanterhavsuka er for alle, skriver Hermstad.

Arrangøren opplyser at de allerede har spikret datoer for de tre neste årene.

– Fra 2020 skal Atlanterhavsuka alltid finne sted første uka i august, fastslår Hermstad.

Påmeldingen til Atlanterhavsuka 2020 åpner 10. januar.

Kommentarer til denne saken