Gå til sidens hovedinnhold

Atlanten idrettsanlegg – et luksusproblem?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Idrettsplassen er den store nøkkelen om en ønsker at sentrum på nytt skal befolkes og aktiviseres som i etterkrigstiden med butikker, liv og røre. Til det trenger vi mer enn Campus. Blomstre vil sentrum bare gjøre om familier med barn flytter inn. Dette er i dag det eneste friområdet barn og ungdom har i sitt nærmiljø i indre bydel mellom Skjerva og Atlanten. Fritt fram til bruk. Det blir det neppe på Atlanten. Idrettsplassen kan ikke erstattes med en ball binge.

Og det som verre er. Idrettsplassen må uansett erstattes med en ny fotballbane. Dette da CFK og KFK benytter banen i seriesammenheng og ikke har alternative løsninger. Et baneanlegg av samme størrelse, kvalitet og med tilsvarende fasiliteter, vil i praksis beløpe seg til det samme som antydet salgssum. Det kalles i så fall og pisse i buksa uten å greie å holde på varmen. Samtidig har man greid å miste den nødvendige katalysatoren for gjenoppbygging og bosetting i sentrum.

Nøkternt sett bør Norodd kjøpe seg en stor klubbuss enn så lenge. Tingvoll – les Straumsnes/ Leithe - fikk i sin tid Nordmøres regionanlegget for friidrett. Anlegget ligger et steinkast inn forbi Krifast, et flott friidrettsanlegg som jeg forstår Norodd også bruker i dag. En «knall» hall er også snart ferdigstilt på området.

Les også

Idrett vs Atlanten

Les også

Nei til salg av Idrettsplassen

Les også

Blir en ny diskusjon om salg av Idrett for å komme i mål med nye Atlanten stadion

Avstanden dit inn er mer enn overkommelig. Det burde ikke være noe problem å benytte dette anlegget inntil kommunen kommer seg opp i knestående.

Og som om dette ikke var nok, så ferdigstilles i disse dager et nytt baneanlegg for friidrett og fotball på Bruhagen i Averøy. Det ligger nærmest i gåavstand fra byen.

Med flotte anlegg sentralt plassert på hver side av byen: Trenger en å ferdigstille Atlanten omgående? Her kan en få overgangshjelp fra nabokommuner. Teste hvordan en sammenbygd kommune ville fungert.

Selvsagt må Atlanten ferdigstilles. Og like selvsagt må Idrett bestå!

Kommentarer til denne saken