Astrid Marie Olsen ble stedt til hvile fra Nordlandet kirke 20. januar med sin familie og nærmeste til stede. Innledningsvis spilte organist Rune Tylden «Ut mot havet» før forsamlingen sang «Kjærlighet fra Gud».

Forrettende prest Lars-Ove Skaret holdt minnetale. Han sa blant annet at Astrid Marie var født Strand i 1935. De første fem årene bodde familien i Kristiansund før de i 1940 flyttet til Eide da faren tok over gården. Astrid var den eldste av seks søsken og var alltid en god storesøster for søsknene. På slutten av 50-tallet kom hun til byen og arbeidet hos frisør Mollen. Hun traff Erling, og de ble gift i 1960. Han var sjømann og da han kom hjem etter halvannet år var sønnen Alf Gunnar født. Etter hvert økte familien, Knut Steinar ble født i 1963, Terje i 1968 og yngstemann Bjørn ble født i 1971. I 1967 fikk familien hjemmet sitt i Persløkka og der vokste de fire guttene opp.

Erling fikk en del helseplager, og fikk slag for vel 20 år siden. Erling og Astrid flyttet da i 2000 fra Persløkka til Hvitlyngen. Astrid var til god hjelp og stelte mannen sin de tre siste årene han levde før han døde for tre år siden. Astrid fikk brystkreft i 1985. Hun fikk behandling og ble helt frisk igjen, men noen bivirkninger fulgte henne resten av livet.

Astrid har jobbet med servering og på kafé fra 70-tallet. Fra 1984 jobbet hun i kafeen på Rutebilen og hun har servert på Handelsstanden og mange andre steder. Gode kolleger og venninner hadde hun etter arbeidslivet, og det å treffe dem på Futura på lørdager de siste årene har vært et høydepunkt.

Astrid, Erling og sønnene har hatt mange fine turer, som camping- og teltturer samt turer til varmere strøk etter hvert. Til tross for at hun hadde flyskrekk og høydeskrekk, så ble det turer både til Spania og Tyrkia.

Det var tett kontakt med søsken og familier. Storfamilien har alltid holdt godt sammen, og på rundgang har de tatt ansvar for fjellturer og treff. Turer på hyttene sammen med sønnene og deres familier og bilturer til Bud og andre steder gledet hun seg også over. Astrid var med på det meste, og selv om hun ikke var helt «fotballidiot» så trivdes hun godt når hun var med på VIP'en på KBK!

Astrid var en arbeidsom og omsorgsfull, svært sosial, blid, smilende og snill dame.

Hun hadde blitt syk like før jul og fikk satt inn pacemaker. Først så det ut til å gå bra, men hun døde på sykehuset første nyttårsdag, 86 år gammel.

Hun har en stor flokk etter seg som hun var svært glad i og stolt av. Hun gledet seg til å bli oldemor til henne som hun visste skulle oppkalles etter henne. Når Astrid nå er død har barn og svigerbarn mistet en kjær mor og svigermor, en god og snill bestemor, søster, svigerinne og tante er borte. Ta vare på alle gode minner, del de med hverandre og la de være en god arv som dere bærer med dere gjennom resten av livet.

Etter disse ordene var Astrid sin sønn Terje framme ved båren og sa sin siste hilsen. Han fortalte om en mamma som var hjemmeværende mens barna var små, som ofret en inntekt for å være med barna. Det er han evig takknemlig for. Hos Astrid hadde de sitt samlingssted. Hun var deres klippe. Astrid hadde alltid en god historie på lager, var sosial og livlig.

Vakre blomster omkranset båren. Prest Skaret leste opp disse hilsningene.

Solist Cathrine B. Haukenes og organist Tylden fremførte så Gje meg handa di, ven» før presten leste bibelteksten. De sørgende fikk deretter høre solist Haukenes vakkert synge «Har du fyr». Prest Skaret holdt så andakt og jordpåkastelse. «Deilig er jorden» ble sunget i fellesskap. Båren ble ført ut av kirken mens organisten spilte “Vårsøg».

Kistepynt fra Alf Gunnar, Knut Steinar og Ann Jorid, Terje og Bente, Bjørn og Line. Blomsterhjerte fra Marte, Stine, Tiril, Silje, Aleksey, Emil Andre, Even, Elise, Emma, Adrian. Krans fra Janne og Øivind, Randi og Gunnar. Krans fra Arnt Magne, Andreas og Liv, Marit og Arnfinn, Bjarne og Oddrun. Bårestykke fra søskenbarna på Strandsiden. Bårestykke fra Anne og Arnt, Edel, Ingrid. Bårestykke fra Olav, Astrid og Oddmund, Randi, Anne Berit og Marit med familier. Bårestykke fra Einar og Wenche, Geir Arne og Heidi, Arnt Magne og Christina, Heidi og Bjørn Rune med familie. Bårestykke fra Svein Kåre, Knut, Anne Marie, Kjell Arve, Synnøve, Solveig Kristin, Britt Helen, Jens Inge, Per Sigmund, Rolf med familier. Bårebukett fra Ruth og Rolf, Hege, Unni og Tone med familier. Bårebukett fra Hjørdis, Birger, Janne, Øivind.

Familien ønsket å hedre Astrid sitt minne ved å gi en minnegave til Barnekreftforeningen i Møre og Romsdal.

Fred over Astrid Marie Olsen.

Se dødsannonsene i TK her