Etter to år med koronaavlysning fikk arrangørene for Fosskonserten en ekstra kjepp i hjulene etter at uværet «Gyda» herjet i januar. Store masser ble grav ut rundt scena i Fossen, en tilkomstvei til scenen fikk hard medfart, men arrangør Lars Botten kan nå melde at alt er ordnet opp.

– Området er ryddet etter stormen og vi har fått på plass det meste til Fosskonserten kommende onsdag. Alt ligger an til at dette blir veldig bra, sier Botten.

Det er Halsa Historielag med Lars Botten i spissen, og Valsøyfjord idrettslag som arrangerer konserten.

Onsdag 27. juli er det altså klart for at tungvekterne Hellbillies entrer scena i Fossen. I april fikk bandet hedersprisen under Spellemann-utdelingen i Oslo. Bandet har en travel konsertsommer foran seg og var blant annet på Tahitifestivalen i Kristiansund, men neste stopp blir nå Valsøyfjorden.

En hel dag i Fossen

Men årets Fosskonsert starter lenge før Hellbillies. På idrettsbanen blir det «Ung i Fossen». Her har mange lokale artister og band opp gjennom årene fått en arena å spille på for et publikum. I år er det Ingeborg Dønheim, Maja Løvik, The Undecided og Echo som får muligheten.

– Det er bra at ungdommene får vist seg fram. I tillegg spiller Pisters på idrettsbanen når Hellbillies er ferdig, det blir altså mulighet til å være igjen å ta seg en øl også etterpå, sier Botten.

Han legger til at det er bobilcamp ved konsertområdet og at det er mulig å melde seg på skyss fra Valsøya til Fossen og tilbake. Det er også flytebrygge med båtplass i Valsøybotn.