Først bestemte bryteklubben seg for å arrangere bøsseinnsamling til inntekt for alle som lider i Ukraina.

Søndag 13. mars vil bøssebærere fra bryteklubben og andre frivillige ringe på alle dører i Kristiansund. Det blir rett og slett en innsamlingsaksjon lik den vi kjenner fra TV-aksjonen til NRK hvert år.

– Vi har selvsagt avklart dette med kommunen, og må gi ros både til Frivilligsentralen og ordfører Kjell Neergaard for at de svinger seg rundt og hjelper oss med bøsser og andre praktiske ting, sa KAK-leder Tore Løvik til Tidens Krav i denne saken:

Men klubben vil gjøre enda mer. Nå er det klart at det blir fredskonsert med Elg i Kulturfabrikken samme dag som bøsseaksjonen. Konserten starter klokken 16 og inngangsbilletten bestemmer folk selv. Om man ikke kan delta fysisk, skal Tidens Krav sende konserten direkte på tk.no.

– Her kan publikum bidra med det beløpet de har råd til, sier Løvik, som naturlig nok håper på fullt hus og full trøkk under aksjonen på søndag.

Elg og lokale musikere

Da KAK-lederen kom på tanken om å arrangere konsert, dro han hjem til Øivind Elgenes for å spørre om han ville bidra. Svaret kom kjapt og kontant: Ja!

– Han sa ja med én gang og begynte straks å kontakte musikere i Kristiansund for å tromme sammen et band, sier Løvik.

Deretter tok han kontakt med Hege Holten på Kulturfabrikken. Han rakk nesten ikke å spørre, før Holten selv spurte om hva de kunne bidra med. Dermed er det klart for fredskonsert på Kulturfabrikken, søndag, til inntekt for Ukraina.

Tore Løvik er rørt over den positive responsen.

– Folk er utrolig positive. Når vi ser bildene fra krigshandlingene i Ukraina, begynner tankene å kverne i hodet og man stiller seg spørsmålet; Hva kan vi gjøre for å hjelpe, sier en gråtkvalt KAK-leder.

Klubben har nemlig tett kontakt med brytere og trenere i Ukraina.

– Det er så nært. Jeg har fått meldinger fra en trener i Kiev og det er klart at alle i Ukraina lider nå. Vi har et idrettsvennskap på tvers av landegrensene som har vart i mange år. Nå skal vi finne fram den gode norske dugnadsånden for å hjelpe dem. Vi har varme hjerter her i Norge og det er viktig å vise fram - å vise engasjement for dem som virkelig trenger det, nå.

Trenger flere frivillige

Hege Holten på Kulturfabrikken sier de er glade for å være med KAK for å arrangere fredskonsert.

– Så klart vi blir med. Alle her er glade for å kunne bidra og vi ble glade for å bli spurt, sier Holten, og legger til:

– Jeg tror det blir fint å kunne samles for å gjøre noe sammen for andre. Jeg personlig kjenner det er vondt å sitte alene å se på det triste som skjer i Ukraina. Så jeg kjenner jeg gleder meg til å kunne bidra.

Bryteklubben stiller selv med bøssebærere til bøsseaksjonen, men det vil ikke være nok for å dekke hele Kristiansund. Nå håper han at lag, organisasjoner og private vil stille opp.

– Vi trenger bøssebærere og vi trenger folk til å ringe rundt til bedrifter for å spørre om bidrag til aksjonen, sier Løvik, som sier han har telefonen på. Det er også opprettet en egen facebookside: Sammen for Ukraina fra Kristiansund.

Det er ikke første gang klubben arrangerer innsamlingsaksjon. I 2004 startet de en aksjon som følge av tsunamien som rammet flere land.

– Nå er det på'n igjen, sier Løvik.