«Den som henger i en tråd» av Nini Roll Anker regnes som en av de viktigste sosiale romanene i mellomkrigstiden og tar for seg spørsmål som lønn, arbeidsforhold, abort og sosial kontroll. Romsdalsregionen var på den tida «Norges kleskammer» med mange konfeksjonsfabrikker. Nå skal Teatret Vårt på turné med forestillingen, blant annet til Festiviteten i Kristiansund.

– I dag, snart 100 år etter, er de samme konfliktene og utfordringene fortsatt relevante og reelle. En viktig forskjell er at den globale økonomien og jakten på profitt har flyttet problemene til andre deler av verden. De som syr klærne våre sitter i dag i blant annet Bangladesh, India og Kina, sier teatersjef Kristian Lykkeslet Strømskag i en pressemelding.

Toril Solvang har regien på «Den som henger i en tråd» og ser tekstilindustrien med dagens øyne. Komponist Sandra Kolstad har laget en særegen sound inspirert av klesproduksjon og lyder fra fabrikkene som er med å gi liv til Nini Roll Ankers roman i teatersalen. På scenen står skuespillerne Johanna Mørck, Ingrid Myhre Løvik og Kjersti Botn Sandal.

Forestillingen spilles i Festiviteten i Kristiansund onsdag 7. september kl. 19.00.