Arbeidet med Vinnutrappa fortsetter

DEL

Vinnutrappas venner hadde styremøte tirsdag. I en pressemelding fra styret og administrasjonen skrives det at det fortsatt er stor tro på at trappa opp langs Vinnu skal bli bygd. Selv om de første steinene kanskje ikke kommer på plass i år, slik man hadde håpet på.

Ifølge kultursjef Ole Magne Ansnes er det med koronasituasjonen i dag usikkert om sherpaene kan reise ut av Nepal denne våren og/eller sommeren. Vinnutrappas venner har vært i kontakt med stibygger Geirr Vetti, og heller ikke han kan si noe konkret om dette. I liket med andre, venter også han på beskjed.

– Det som imidlertid er klart, er at Vetti kommer til Sunndal i løpet av mai. Da blir det befaring oppover langs fossen, samtaler om framdrift og drøftinger om økonomi, blant annet, sier Ansnes.

Det Sunndal kommune og Vinnutrappas venner nå vil arbeide med, er følgende:

– Kartlegging av biologisk mangfold i området

– Parkering og reguleringsplan

– Skredvurdering

– Søknader til ulike tilskuddsordninger

– Presentasjoner og kontakt med mulige sponsorer

– Tilrettelegging for trasé

– Vurdering av Vinnubreen

Styret vil ha jevnlige møter framover, og oppdraget gitt av kommunestyret i desember 2019 er tenkt fullført. I vedtaket heter det følgende: «Arbeiderpartiet, SV og MDG ber derfor Kulturtjenesten om å følge opp dette arbeidet, når nødvendig i samarbeid med Plan-, miljø- og næringstjenesten, for og bidra til at dette prosjektet realiseres på best mulig måte».

Artikkeltags