Gå til sidens hovedinnhold

Arbeiderpartiet har glemt regionens viktigste næring

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Arbeiderpartiet har i sitt distriktsprogram valgt å utelate olje- og gassnæringen som en næring det skal satses på i distriktet, men vil heller fremheve andre næringer som for eksempel hesteavl. Det siste er er helt sikkert fint, men er det virkelig viktigere enn regionens største næring?

Under presentasjonen av Arbeiderpartiets nye distriktspolitikk ble ikke olje og gass nevnt med et eneste ord. Jeg er en av de mange som tenkte underveis i denne presentasjonen at petroleumsnæringen selvsagt kom til å bli nevnt når Ap legger frem en politikk for distriktene, men nei. Norges og regionens viktigste næring ble utelatt fra hele fremleggelsen, og det mener jeg er grunnleggende feil.

Olje- og gassnæringen sysselsetter nordmenn som bor i nesten alle landets kommuner. Flere hundre direkte arbeidsplasser her på Nordmøre, flere hundre tusen sysselsatte direkte og indirekte nasjonalt. Det er veldig bekymringsfullt at Arbeiderpartiet nå har havnet der. Er det for å tekkes sine potensielle samarbeidspartnere i SV og Miljøpartiet de Grønne? Partier som sier nei til utvinning av olje og gass, nei til mer havbrukssatsing og nei til mineralutvinning.

Jeg er veldig glad for at Høyre er et parti som står opp for olje- og gassnæringen. Vi vil aldri glemme hvor viktig denne næringen er langs kysten vår, hvor mange arbeidsplasser den skaper i distriktene og hvor viktig den er for norsk økonomi. Jeg kan ikke annet enn å håpe at Arbeiderpartiet retter opp i dette og støtter opp om vår målrettede politikk for å gi olje- og gassnæringen forutsigbare rammevilkår. Europa og verden trenger den energien vi produserer med lave utslipp og sikkerhet for våre oljearbeidere.

Hvis man i fremleggelsen av politikk for distriktet finner rom til å nevne avl av hest, burde petroleumsbransjen vært nevnt lenge før. Det gjorde ikke Arbeiderpartiet, og det er veldig bekymringsfullt at en så viktig næring ble glemt.

Kommentarer til denne saken