Appell fra Heim-ordføreren: En gledens dag

Vaksineringen i Heim kommune er godt i gang. Men vi kan ikke senke skuldrene ennå, er appellen fra ordfører Odd Jarle Svanem.

Vaksineringen i Heim kommune er godt i gang. Men vi kan ikke senke skuldrene ennå, er appellen fra ordfører Odd Jarle Svanem.

Av

Torsdag 7. januar var en gledens dag, hvor alle sykehjemspasientene på Kyrksæterøra ble vaksinert. 

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Torsdag 7. januar var en gledens dag, hvor alle sykehjemspasientene på Kyrksæterøra ble vaksinert. Både personell og de pasientene som ble vaksinert har gitt tilbakemeldinger om at stemningen var meget god, og at alt gikk fint for seg.

Det vi i beredskapsledelsen har vært bekymret for, er at vi står ovenfor økende smittetrykk i Heim kommune. Bekymringen ser ut til å ha vært velbegrunnet, i og med at vi har hatt 12 smittetilfeller siden 12. desember. Dette har vært krevende for kommunens ansatte, og helsepersonell spesielt. Allerede nå bruker vi enormt mye ressurser på smittesporing i forbindelse med de tilfellene vi har hatt. Faren er at vi binder opp helsepersonellet vårt, og ikke klarer å levere tjenester eller evner å gjennomføre vaksinasjon på forsvarlig vis.

Besøk må begrenses

Vi er alle glade for at vaksineringen er i gang, men vi kan ikke senke skuldrene for mye. Det verste scenarioet er utbrudd på våre sykehjem og i våre omsorgsboliger, før vi i det hele tatt har kommet skikkelig igang med vaksineringen. Rapporter fra helsetjenestene sier oss at det fremdeles foregår besøksaktivitet i våre omsorgsboliger som ikke er i tråd med nasjonale anbefalinger.

Jeg håper at alle har en forståelse for at besøk og sosialisering må begrenses i en periode fremover slik at vi sikrer oss at de som er mest utsatt når det gjelder sykdomspåkjenningene, får vaksine og kan tre tilbake til en mer normalisert hverdag. Vi er ikke på oppløpssiden helt ennå, men den er nær. Skal vi sikre at ressurser kan benyttes til vaksinering og andre sentrale oppgaver, må vi alle være tålmodige. Dette vil bidra til at vi om ikke lenge kan åpne kommunen, landet og verden for fullt igjen.

Følg rådene

Jeg opplever at næringslivet følger med kommunens anbefalinger. Det å følge anbefalinger og regler bidrar til å begrense smitte, men jeg er redd for at arbeidsfolk som har vært ute av kommunen i forbindelse med fri i julen, medfører økt smittetrykk i bedriftene. Jeg håper at alle bedriftene forstår de økonomiske konsekvensene et smitteutbrudd kan medføre. Eksempler på konsekvenser har vi sett andre steder; Hurtigruten fikk seilingsnekt med betydelige tap og Salmar på Hitra måtte stenge en hel produksjonslinje. Et enkelt utbrudd på en bedrift kan bidra til at arbeidstakerens familiemedlemmer kan havne i karantene eller i verste fall bli smittet, og spre videre smitten på andre arbeidsplasser. En ukontrollert smittespredning hos en aktør, kan fort ramme mange. Det å følge alle anbefalinger, reglene og rådene vil kunne vise seg å være en av de viktigste investeringene som blir gjort i 2021.

Ordføreren ser at folk er flinke til å bruke munnbind i offentlige rom, og er veldig glad for dette.

Takk for at dere står løpet ut!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken