Tema for denne utstillinga er kortreist, gjenbruk og redesign. Flere av utstillerne er lokale. Fotoklubben i Surnadal har vært aktiv i mange år og har mange dyktige fotografer blant sine medlemmer. De deltar med spennende bilder, blant annet med lokale og kortreiste motiver.

Kristoffer Moen, opprinnelig surnadaling, nå bosatt i Melhus, stiller med fire bilder.

– Alle bildene er fra Surnadal, blant annet ett tatt fra Bollin i Vindøldalen i retning Honnstadknyken, sier Moen.

Dyr og metall

Vigdis Rodal er også med på utstillingen.

– Jeg er jo her med dyrene mine, vettu, smiler hun under torsdagens montering av bildene i Galleri Finstuå.

Hun er ofte ute i naturen og foreviger dyr og fugler, mange ganger etter nærmøte.

– Av og til kommer jeg veldig nær, disse unge lirypene var ikke mange meter unna da jeg fikk tatt bilde av dem, sier Rodal og viser fram rypene som er ett av motivet hun har på veggen i galleriet.

Kunstneren Bjørn Ove Fjærli fra Surnadal gikk bort tidligere i år, men var en kunstner med en stor produksjon.

– Han stilte ut i kunstforeninga ved flere anledninger. I samarbeid med familien får vi stille ut og selge deler av Bjørn Oves produksjon. Han var en kunstner som tok i bruk mange forskjellige materialer og sto for gjenbruk i rikt monn, sier Marit Elin Eid i Surnadal kunstforening.

Emil Bråten fra Ålvundeid skaper kunstverk av gjenbrukt metall, det kan være av gammelt bestikk eller bestanddeler fra industrien eller maskiner. Han stiller med små jernfugler laget av bestikk, og et dragehode er også blant de redesignede gjenstandene som stilles ut.

Sasha Stabell, som bor i Ålesund, lager ringer og smykker av gamle sølvskjeer, under mottoet «Sølv er så mye mer enn bare andreplass». Interessen for sølvtøy minker, med ved å redesigne bestikk til nye produkter, ønsker Stabell å gjøre gamle sølvskjeer aktuelle igjen. Smykkene hans har allerede blitt svært populære, ikke minst etter mye medieomtale den siste tida.

Utstillinga «Haustlys» er åpen i perioden 26. november til 10. desember.