I den tida Jan Steinar Engeli Johansen (Frp) satt på Stortinget, gjorde han ikke annet enn å sette opp fergetakstene. Heldigvis finnes et handlekraftig Arbeiderparti!

Engeli Johansen lurer hvordan Arbeiderpartiet skal halvere fergetakstene. Svaret er at vi tar utgangpunkt i prisene etter at Høyre og Frp hadde kjørt dem helt til topps, og halverer dem. Hvis vi tar utgangpunkt i prisene etter 1. juli, er det da 34% som gjenstår på en halvering. (Da er ikke prisøkninga som kommer i oktober medregnet). Så det er på høy tid at tafatte blåblå kamerater byttes ut med et handlekraftig Arbeiderparti.

Frp har nå hatt makta på Stortinget i åtte år sammen med Høyre. I seks av dem har Frp hatt både samferdselsministeren og finansministeren, og i drøye to av dem bidro også Engeli Johansen til økte fergetakster fra sin varaplass på Stortinget. Gjennom hele den perioden har fergeprisene steget og steget, uten at Frp har løftet en finger, før presset fra Arbeiderpartiet til slutt ble for stort. Samtidig har Frp knapt klart å bygge én meter med statlig vei i Møre og Romsdal.

Nå må blå tafatthet byttes ut med rød handlekraft.

Jeg og Møre og Romsdal Arbeiderparti har kjempet for statlige midler til halverte fergetakster lenge. Først sto vi alene. Deretter fikk vi med oss hele Arbeiderpartiet. Til slutt fikk vi banket det inn i Arbeiderpartiets program. En stor seier for alle som er avhengig av ferge.

Fra Frp har vi bare møtt kritikk. Det lever vi godt med. Vi er mest opptatt av å lykkes, der Høyre og Frp mislykkes – nemlig med å hjelpe folk over hele Møre og Romsdal til å komme seg på jobb til en anstendig pris. Derfor vil vi også gjeninnføre pendlerfradragene som Høyre og Frp kuttet så hardt.

I år står velgerne overfor et verdivalg: Vil du ha mer sentralisering, privatisering og salg av Norge med Høyre og Frp, eller vil du ha satsing på trygge arbeidsplasser, gode skoler og en verdig eldreomsorg med Arbeiderpartiet i hele Møre og Romsdal? Nå er det vanlige folks tur!

Les også

Kva no, Kjølmoen ?

Les også

Arbeiderpartiet må utfordres på fergeløftet

Les også

Arbeid og verdiskaping er jobb nummer én for Ap