– Forsikringsbransjen registrerte over 900.000 bilskadesaker i fjor, en økning på 3.5 prosent fra året før, viser tall fra Finans Norge. Det setter vi blant annet i sammenheng med økt bilbruk. Mer bilkjøring betyr flere biler på veiene og flere ulykker. Samtidig er det ikke overraskende at så mange foretrekker bilen for å unngå smittefaren ved kollektivtransport. Det handler om smittevern, og er jo også noe myndighetene har oppfordret til, sier Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring i en pressemelding.

Oslo og Viken topper

Den høyeste andelen i undersøkelsen finner man i Oslo og Viken med 36 prosent, og lavest i Agder/Sør-Østlandet, Trøndelag og Nord-Norge med 29 prosent. Kjønnsmessig er det likt fordelt blant bilister som kjører mer. Aldersmessig er andelen høyest blant de yngste bilistene. Gruppen 18–29 år øker med 36 prosent, og lavest i gruppen 50–59 år med 28 prosent.

Om du er blant dem som har brukt bilen mer enn vanlig for å unngå kollektivtrafikken, er det én ting du bør huske å sjekke. Kilometerstanden og kjørelengden i forsikringen din.

– De fleste av våre kunder har oppgitt 12.000 kilometer som årlig kjørelengde i forsikringen sin, men kjører man betraktelig lengre enn oppgitt bør man justere kilometertallet på forsikringen for å unngå en eventuell avkorting ved en trafikkulykke, sier han.

7 av 10 unngår kollektivtransport

I undersøkelsen, som er foretatt av YouGov for Tryg Forsikring, svarer hele 71 prosent at de unngår kollektivtransport hvis de kan på grunn av fare for å bli smittet.

– Det er naturlig å tro at tilbudet av alternativer til kollektivtransport er avgjørende for mange, men samtidig er det positivt at folk forsøker å begrense antall kontakt- og smittepunkter der de kan, sier Brandeggen.

På dette spørsmålet er andelen kvinner høyere enn menn, 74 mot 69 prosent. Aldersgruppen 60+ år topper med 78 prosent, mens 18–29 år er lavest med 65 prosent. Geografisk finner vi høyest andel i Viken og Innlandet, Agder og Sør-Østlandet med 74 prosent, og lavest i Trøndelag og Nord-Norge med 67 prosent.

«Undersøkelsen er gjennomført av analyseinstituttet YouGov. Det er i perioden 17. – 22. mars gjennomført til sammen 1007 CAWI-intervjuer med personer i alderen 18 år».