I en pressemelding mandag formiddag opplyser Helse Møre og Romsdal om at en ansatt ved Kristiansund sjukehus er smittet av covid-19.

– Søndag kveld 15. august testet en ansatt ved Kristiansund sjukehus positivt på covid-19. Smittesporingen viser at den ansatte har hatt nærkontakt med sju pasienter og en kollega. De blir varslet og satt i karantene, skriver Helse Møre og Romsdal i meldingen.

Fullvaksinert

Den ansatte som har testet positivt er fullvaksinert og har ifølge pressemeldingen fulgt smittevernrutinene i kontakt med pasientene og ansatte.

– Vi har samarbeidet godt med de involverte kommunene om smittesporingen, og kontakter de pasientene som den ansatte har vært i møte med. Smitteveien er under avklaring, skriver avdelingssjef Odd Arne Haram.

Smittesituasjonen får ingen konsekvenser for driften ved sykehuset, og pasienter som har innkalling til time skal møte som normalt.

Ikke relasjon

Kristiansund kommune fikk beskjed om smittetilfellet søndag kveld, og opplyser at vedkommende som er smittet ikke har relasjon til tidligere tilfeller.

– Smittevernteamet har et utmerket samarbeid med sykehuset i denne saken, skriver Kristiansund kommune i en pressemelding.

Kristiansund kommune hadde forrige uke tre positive koronatilfeller som ikke kan spores til en kjent kilde.