Gå til sidens hovedinnhold

Anna Løvø

Minneord

Anna Løvø sin familie og venner var samlet i Frei kirke for å minnes henne, og for å ta et siste farvel. Sørgehøytideligheten tok til ved at organisten spilte «Ut mot havet», før forsamlingen sang «Kjærlighet fra Gud. Familien hadde selv skrevet minnetalen som ble holdt av forrettende prest Lynn Brakstad: «Anna ble født på Rensvik 20. oktober 1940 og vokste opp sammen med sine besteforeldre, mor, far og lillebror Arnt Ivar. Sammen vokste familien opp på Blommen gård. Som ungdom ble hun derav kalt Anna Blommen.

Etter endt skolegang jobbet Anna i blomsterbutikk, Sjøtrø kolonial, Brunsviken Reperbane og på Ello til hun gikk av med pensjon. Hun og mannen Odd drev også en periode med notbøting hjemme i kjelleren på Ørnhaugen.

Anna giftet seg med sin Odd i 1961 og samme år bygde de seg hus på Ørnhaugen. Sammen fikk de barna Inger Åse som ble født i 1962, Marit i 1966 og Magne i 1970. De fikk seks barnebarn og to oldebarn.

Anna og Odd var glad i å fiske og var spesielt ivrig med auredorging. Når de kom hjem fra fisketurene hadde alltid Anna lagt de største fiskene øverst i kassen – ho likte å være storfisker. Bror Arnt Ivar var ofte med de på fisketur og de hadde mange fine stunder sammen i fjordene på Nordmøre. Etter hvert ble det barnebarnet Bjørn Inge som tok over som skipper på båten «Tinka», da både Anna og Odd fikk sviktende helse. De satte stor pris på den gode hjelpen de fikk fra Bjørn Inge.

Anna likte spenning og var glad i å gå på bingo, og det ble flere bingoturer til Trondheim sammen med venninnen Bjørg. Hun likte også å dra på handleturer til Danmark sammen med sine venninner fra Ello. Når hun kom hjem derfra var det rene julekvelden for barn og barnebarn. Gavmild som ho var ble det da utdeling av fine gaver til alle sammen.

Anna var glad i å tippe, og gjerne på Oddsen. Hun likte også å følge med KBK, og riktig kanal på tv skulle stilles inn flere dager i forveien.

Anna likte å strikke og arbeidet ble upåklagelig utført. Det ble mangt et strikkeplagg både til barn og barnebarn.

Anna var veldig glad i familien sin og passet godt på barna sine selv også etter at de ble godt voksen.

Spesielt bekymret var hun når barn eller barnebarn var på reiser om det var små eller lange turer, ble det mang en telefonsamtale om de var kommet frem.

Det var stor stas når Magne og familien kom på besøk i Ørnhaugen. Da laget hun verdens beste karbonader og lapskaus som Mikael og Magnus satte stor pris på å få servert av farmor.

Anna var også en mester i å lage kransekake og karamellpudding, og ho meldte seg tidlig for å ordne dette i barnedåper, konfirmasjoner og andre anledninger.

Når hennes mann Odd fikk sviktende helse stilte Anna opp på alle mulige måter og gjorde det hun kunne for at han kunne bo hjemme til det siste. Dette kostet mye krefter, men det betydde så mye for de begge to å få bo på Ørnhaugen. Odd døde i 2013. Året etter døde hennes eneste bror Arnt Ivar så altfor tidlig. Hun snakket mye om dette og savnet var stort.

Anna var sprek i mange år, men fikk problemer med dårlig hørsel. Hun hadde flere små hjernedrypp som gikk utover gangen hennes og ho måtte bruke rullator. Men dette var ingen hindring for henne som reiste til Oslo til sønnen Magne og til Trondheim på bingoturer, hun var umulig å stoppe når hun hadde bestemt seg for noe.

Anna fikk konstatert diagnosen demens sensommeren 2020, men bodde hjemme med god hjelp av hele familien, og da spesielt av døtrene Marit og Inger Åse som bodde nær sin mor.

I januar i år fikk hun tildelt omsorgsbolig på Rokilde. Men etter dette gikk det bratt nedover med sykdommen hennes og det ble mange turer inn og ut av sykehuset. Anna sovnet inn på Bergan sykehjem med Inger Åse, Marit og Magne rundt seg.

Etter disse ordene ble de vakre blomsterhilsningene lest opp. De sørgende fikk så høre solisten vakkert synge «Där rosor aldrig dör». Prest Brakstad holdt deretter andakt og jordpåkastelse.

«Nærmere deg, min Gud» ble sunget i fellesskap, før «Farvel, kjære venn» ble framført av solist og pianist.

Kistepynt fra Inger Åse, Marit og Andor, Magne og Christine. Blomsterhjerte fra Bjørn Inge, Rune, Andreas og Siw Merete, Hanne og Marius, Mikael, Magnus. Blomsterhjerte fra Aksel, Live. Krans fra Arild, Martin, Helge. Krans fra Nina, Mikael og Magnus, Kirsten og Istvan, Silje og Tore med familie, Espen og Yvonne med familie. Bårestykke fra Ingbjørg med familie, Peder og Margaret med familie, Aase og Erik med familie. Bårestykke fra Eva Karin med familie. Bårebukett fra Jan, Eva og Kolbjørn. Bårebukett fra Trude og Lars Helge. Bårebukett fra Eli og Terje, Frode med familie, Ted med familie. Bårebukett fra Unni og Helge, Lisbeth og Jan, Anita, Linda og Kristian, Espen, Lene og Thomas. Bårebukett fra Tor Inge Ulvund. Bårebukett fra familien på Lauvøya.

Fred over Anna Løvø sitt minne.

Flere dødsannonser: Tidens Kravs minneside

Kommentarer til denne saken