Det skriver Statens vegvesen i en pressemelding til Tidens Krav.
– Geologene har gått gjennom hele anleggsområdet lørdag og søndag og mener det er trygt å starte opp igjen, sier Ove Nesje, prosjektdirektør i Statens vegvesen.

Slik så det ut på rasstedet

Rastatt toåring ute av sykehus
– Vi må gjøre sikringstiltak før det kommer mer nedbør
Bertelsen & Garpestad, som er totalentreprenør i prosjektet, jobber med å sikre selve raset. Politiet åpnet området for dem lørdag ettermiddag.
– Dette er viktig for å unngå at det går ytterligere ras ved væromslag. Det er meldt fint og tørt vær hele uka, men vi må gjøre sikringstiltak før det kommer mer nedbør.
Planen er at anlegget skal være i full drift i løpet av uka. Mandag startet de med 30 maskiner i arbeid.
Da raset gikk, ble det jobbet med en anleggsvei. Statens vegvesen tror det er stor sannsynlighet for at gravearbeidet utløste skredet. En ekstern, uavhengig ekspertgruppe skal undersøke jordskredet og konkludere rundt hva som har skjedd.

Ekspertgruppe skal granske raset: – Viktig å få fram alle detaljer

Område rett ved rasstedet markert som potensielt skredfareområde
Mellom seks og sju kilometer anleggsvei
Betna-Hestnes-strekningen er 12,8 kilometer lang. Det er bygd mellom seks og sju kilometer anleggsvei på strekningen, for å få fram maskiner og for å starte arbeid med flere betongkonstruksjoner.
Oddvar Hamre, prosjektleder fra Bertelsen & Garpestad, sier ulykken har gjort sterkt inntrykk på de ansatte. Da ulykken fant sted, hadde de 70 mann på arbeid.
Totalt er det 140 personer som jobber med prosjektet, fordelt på to skift.
– Våre tanker går til familie og venner av den 85 år gamle kvinnen som døde. Vi tenker også på bygdesamfunnet, som er sterkt berørt av ulykken.

Bjørg Hendset (85) omkom i raset i Valsøyfjord: Hadde prøvd å verne barnet mot raset
