Gå til sidens hovedinnhold

Anbefaler å avbestille kontrakten med Skanska

Adm.dir. i Helse Møre og Romsdal, Øyvind Bakke, anbefaler å avbestille resterende arbeid i akuttsykehus-entreprisen med Skanska Norge AS. Bakgrunnen er at pristilbudet fra Skanska ligger over forventet pris.

Det melder HMR selv i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

– Dessverre har helseforetaket og Skanska ulikt syn på hva det vil koste å realisere akuttsykehuset på Hjelset. Vi ser oss derfor nødt til å avbestille kontrakten med Skanska, sier Bakke i pressemeldingen.

Les også

Skanska har levert endelig tilbud – skal vurderes i nytt styremøte

Skanska og prosjektstyret for SNR har samarbeidet siden oktober 2019. På tross av dette har man ikke kommet til enighet om pris. 11. desember sendte Bakke et varsel om avbestilling av kontrakten der Skanska fikk frist til 18. desember for å komme med sitt endelige tilbud. Fristen ble forlenget videre til 10. januar 2021 og Skanska leverte sitt endelige tilbud. Styret i Helse Møre og Romsdal skal behandle saken i styremøte torsdag 21. januar.

– Anbefalingen bygger på vedtaket fattet av prosjektstyret den 18. januar. I deres vurdering av det endelige tilbudet fra Skanska konstaterte prosjektstyret at tilbudet ikke var vesentlig endret fra tidligere tilbud og prosjektstyret var samstemt i sin anbefaling, utdyper Bakke.

Les også

Starter nye forhandlinger med Skanska: – Vi må forenes om tallene

Les også

Ville avbestille – nå utsetter HMR behandling av Skanska-tilbud

Les også

– Kritisk til måten Skanska bruker tall på

Les også

Bygg.no: Skanskas tilbud 55.913 kroner pr. m²

Kommentarer til denne saken