I en pressemelding fredag opplyses det at Alti Forvaltning AS er de nye eierne av det trønderske kjøpesenteret, Magneten.

– Videre utvikling av kjøpesenteret vil kreve full oppmerksomhet av en aktiv og profesjonell aktør med tilstrekkelige økonomiske muskler. Vi føler oss trygg på at med ny eier på plass sikrer man god framdrift og fullt søkelys på videreutviklingen av Magneten kjøpesenter og Levanger som handelsby», sier Arild Berg, styreleder og majoritetseier i Berg Eiendom Levanger AS.

Magneten kjøpesenter åpnet i 1986, og ble sist utbygget i 2018.

– Vi er godt fornøyd med å ha signert denne avtalen med Berg Eiendom Levanger AS. Det er med stor glede og ydmykhet vi tar over eierskap og forvaltning av Magneten, som er et veldrevet kjøpesenter, sier Lars Ove Løseth, administrerende direktør i Alti Forvaltning.

Berg forteller at fire selskap er solgt, der LL Holding AS i Surnadal har 75 % eierskap og Bigaio Holding AS i Førde eier 25 %.

De fire selskapene er:

BE Moafjæra 14 AS (Magneten kjøpesenter), BE Moafjæra 12 AS (Meny, Europris), BE Moafjæra 16 AS (Rema og Burger King) og Magneten Drift AS (driftsselskapet til BE Moafjæra 14 AS).

– Sammen med senterledelsen på Magneten vil vi utvikle eiendommene videre, og vi tror det blir bra for senteret å bli en del av et større kjøpesentermiljø, samtidig som Magneten vil bli et positivt bidrag inn i vårt fellesskap i Alti,» sier Løseth.

I starten av september ble det kjent at Alti Forvaltning hadde signert en forvaltningsavtale med Hustad Eiendom for Bobyn kjøpesenter i Verdal, og onsdag ble det kjent at Alti inngikk avtale med Falksenteret på Kyrksæterøra i Heim. Selskapet får dermed stadig nye sentere inn i porteføljen.

Alti Forvaltning AS

  • Alti Forvaltning AS eies av LL Holding AS (80 prosent) og Sørco AS (20 prosent).
  • Selskapet har hovedkontor i Surnadal på Nordmøre, og har avdelingskontorer i Arendal, Oslo, Ålesund og Mandal. Selskapet eier og/eller forvalter 23 kjøpesentre i Norge, fra Lofoten i nord til Mandal i sør. I tillegg forvalter selskapet en rekke andre handels- og kontoreiendommer.