En stor takk til alle som kom og markerte FNs internasjonale barnedag på Carolines plass i Kristiansund 20. november!

FNs internasjonale barnedag skal gjøre barn over hele verden klar over hvilke rettigheter de har.

Og i den forbindelse ønsket vi i Redd Barna å etterleve Barnekonvensjonen artikkel 31.

Alle barn har rett til lek, fritid og hvile, og til å delta i kunst- og kulturliv.

Jeg jobber som aktivitetskoordinator for Redd Barna i Møre og Romsdal, og i samarbeid med DNT Kristiansund og Kristiansund kommune ved fagleder Mattis Himo fikk vi til en fantastisk markering av dagen, den gikk faktisk over all forventning!

Vårt formål med arrangementet var å skape en møteplass for lek, inkludering og moro, for barn og unge uavhengig sosioøkonomisk bakgrunn. Vi ønsket også å vise barnefamilier hvilke forskjellige fritids- og aktivitetstilbud det finnes i kommunen. På grunn av noe kort varsel var det dessverre ikke mange organisasjoner som hadde mulighet til å komme.

Røde Kors kom og holdt stand med nystekte vafler og kaffe. DNT tente bålpanne og grillet pølse med brød. Kommunen kom også og hadde stand der de ga ut fribilletter til fritidsaktiviteter i kommunen.

Vi i Redd Barna inviterte til gratis kinoforestilling på filmen «Tre nøtter til Askepott» på Caroline kino, inkludert popcorn og brus til alle som kom. Hele 330 billetter ble gitt bort den dagen!

Vi inviterte også Neptun lekeland og Atlanterhavsbadet. De kom på lørdag og delte ut flere hundre gratis billetter til barnefamilier. Det var lange køer da arrangementet startet, og midt i flokken var Neptun lekelands maskot og delte billetter til mange små barnehender.

Jeg vil også takke Carolines Kino ved Tony Steira for deres bidrag som hjalp oss med å realisere dagen.

Det er rørende å se det store engasjement som finnes i Kristiansund. Det har fra første stund bare vært positiv respons, en iver for å glede og gjøre en forskjell. Det har vært veldig kjekt å bli med på dette. Og det har gitt mersmak! Vi i Redd Barna ønsker flere frivillige i Kristiansund og omegn for å få til flere aktiviteter for barn og unge. Som frivillig kan man bety mye for barn og unge som trenger det.

Det var så mye glede og latter, det var takknemlighet og fine ord. Det var en spesiell kommentar som jeg merket meg godt denne dagen: «Det er faktisk flere ukjente fjes enn kjente fjes her i dag».

Det kan kanskje være et tegn på at vi nådde ut til de som kanskje trenger det aller mest og som ikke gjør dette så ofte.