Gå til sidens hovedinnhold

All makt i denne sal?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ved forskjellige anledninger har det fra Møre og Romsdal INP blitt sendt ut diverse leserinnlegg om fødeavdelingen i Kristiansund. Vi har i de fleste av disse tatt til orde for at Helseforetaket sine byråkrater hever seg over landets øverste organ.

Derfor var det interessant å lese leserinnlegget den 6. april av Anja Solvik. Har de gjort alt, for å skaffe personell til Kristiansund? Spesielt er det å lese at det i utlysningstekstene hever antall fødsler i Molde og senker antallet i Kristiansund.

• Dagens helseforetak skal revurderes. Det er viktig for landets innbyggere at man opprettholder lokale- og distriksakuttmottak, slik at trygghetsfølelse vedvarer uavhengig av geografisk plassering. I samme forbindelse skal det utarbeides mer effektiv syketransport av akutt- og langtids syke.

Dette er hentet fra INP sitt partiprogram.

Vi ønsker en klarer politisk styring av helseforetakene. Man kan ikke ha det slik at det fattes et vedtak i landets øverste organ som overstyres av byråkrater. Byråkratene er ansatt for å utføre de føringer som de får fra myndighetene.

For Møre og Romsdal INP står det helt klart at Helseforetaket har gjort alt i deres makt for å legge ned fødeavdelingen i Kristiansund.

Les også

Fødeavdelingen: Varsku her!

For Møre og Romsdal INP er det helt klart at byråkratiet i Helse M&R gjør sitt beste for å sette et fattet vedtak i landets styrende organ til side. Selv de ansatte skyver man foran seg. Man går ut og ber om ro for å verne de ansatte. Det er en nobel holdning. Men man ber vel egentlig om ro slik at man i fred og ro kan legge ned fødeavdelingen i Kristiansund uten nevneverdig medieoppslag.

All makt i denne sal skriver vi i overskriften. Er det det lenger? Har virkelig Stortinget stilt seg slik at det er småkonger i byråkratiet som overkjører politisk vedtak fattet i landets øverste organ?

Nå må virkelig Helse M&R gjøre den jobben de er satt til å gjøre, utføre de politiske vedtakene som gjelder for vår region. Slutte å forsøke å overstyre de.

Møre og Romsdal INP forventer at Helse M&R virkelig gjør alt de kan for å holde Fødeavdelingen i Kristiansund åpen iht stortingsvedtaket.

Kommentarer til denne saken