– Flere eldre i området har blitt oppringt av noen som utga seg for å være fra politiet. De innleder samtalen med den tragiske hendelsen i Sveggen som skjedde i helgen, og begynte etter hvert å spørre om de kunne oppgi kontonummer og informasjon om BankID, forteller leder av Sveggen Velforening, Linda Nordal Sandvik.

I tillegg til å tipse Tidens Krav om dette, la Sandvik også ut et innlegg på Sveggen Velforenings facebookside onsdag kveld, hvor hun advarte mot svindelen.

«OBS OBS OBS Det meldes at svindlere ringer rundt og oppgir seg for å være politiet. Inngangen til samtalen er den tragiske hendelsen som fant sted i Sveggen. Etter å ha pratet litt beveger de seg over på bankkontoer og BankID. IKKE OPPGI noen opplysninger!!! Dette er ikke politiet. Politiet er varslet og jobber med å få stoppet svindlerene. VARSLE gjerne eldre slektninger og DEL DETTE er dere snill.», skrev Sandvik i innlegget.

Sandvik forteller videre at hun fikk høre om svindelmetoden fra en eldre kvinnes pårørende.

– Vedkommende ønsker ikke å uttale seg om dette nå, sier Sandvik.

Operasjonsleder ved Møre og Romsdal politidistrikt, Per Åge Ferstad, forteller at han ikke er kjent med at flere eldre skal ha blitt utsatt for denne svindelmetoden.

– Men jeg kan i hvert fall bekrefte at det ikke er politiet som står bak, sier han og fortsetter:

– Det florerer med meldinger om svindel generelt. Folk prøver seg, både på telefon, over nettet og med SMS. Svindlerne utgir seg ofte for å være andre, og det er viktig å få frem at ingen seriøse instanser, som for eksempel politiet eller banken, ringer og spør etter bankopplysninger på denne måten.