(Romerikes Blad): – Verken Statens innkrevingssentral eller Skatteetaten sender uoppfordret SMS eller e-post som inneholder en lenke man kan trykke på, eller hvor man skal fylle inn slik informasjon. Vi ber alle som har mottatt dette om å se bort fra dette og ikke trykke på lenken, sier sikkerhetsdirektør i Skatteetaten Ragna Fossen i en pressemelding.

De siste ukene har både Skatteetaten og Statens innkrevingssentral blitt kontaktet av mange som forteller at de har fått SMS eller e-post der de bes om å trykke på en lenke for å lese et brev i Digipost eller for å få «importrefusjon».

I en pressemelding ber Fossen om at ingen trykker på lenkene.

Blir oppringt

Noen har også blitt oppringt av personer som utgir seg for å være fra Statens innkrevingssentral. I samtalene bes de om å gi fra seg personnummer.

– Ingen må oppgi slik personlig informasjon over telefon til noen man ikke vet hvem er, sier sikkerhetsdirektøren.

Skulle uhellet først være ute og man har gitt fra seg opplysninger, bes Fossen deg om å kontakte banken så raskt som mulig for å sperre kort og konto.

– Gå til våre nettsider

Det er ikke et ukjent fenomen at svindlere utgir seg for å være fra Skatteetaten i perioder hvor folk venter på beskjed om for eksempel skatteoppgjøret.

– Men vi ber alltid folk gå til våre nettsider for å logge seg på, vi sender ikke lenker i SMS eller e-sport uten at det er avtalt med brukerne på forhånd, sier Fossen.