Ada Stolsmo Hegerberg er tatt ut i landslagstroppen til kampene mot Kosovo og Polen.

Det ble klart da landslagssjef Martin Sjögren presenterte de utvalgte under en pressekonferanse torsdag formiddag. Hegerberg spilte sist for landslaget 24. juli 2017.

– Ada Hegerberg er velkommen tilbake til oss. Det er fint å sitte her og presentere Ada, og at vi får alle våre beste spillere tilbake igjen. Jeg har snakket om dette tidligere, og nå er vi der at vi har alle de beste spillerne tilgjengelige, og det gleder vi oss til, sier Sjögren.

Landslagssjefen forteller at prosessen har gått over lang tid.

– Vi har holdt på over lengre tid, og prosessen har blitt mer intensiv nå i den siste perioden. Dette har vært forankret i kapteinsteamet, det har vært en god prosess og vi ser resultatet av det nå når Ada er tilbake, sier han.

Ada Hegerberg var ubenyttet reserve for Lyon onsdag kveld, og hadde ikke mulighet til å stille på pressekonferansen selv. Men NFF viste fram en videohilsen fra sunndalingen.

– Jeg er tilbake til neste samling, og det føles utrolig godt å komme hjem og komme tilbake til laget, og ikke minst se alle dere i den yngre og eldre garde på tribunen. Jeg kommer til å gjøre mitt for å bidra til at vi kan oppnå store ting. Vi ses snart – og heia Norge, sa Hegerberg.

Nyvalgt fotballpresident Lise Klaveness har hatt mye kontakt med Hegerberg de siste årene i jobben som toppfotballdirektør.

– Det har ikke vært noen god følelse at hun har sittet utenfor i snart fem år. Vi har hatt dialog siden 2018, sier Klaveness.

Guro Reiten fra Sunndal er også med Norges tropp, mens kristiansunderen Aurora Mikalsen fra Brann ikke er blant de tre keeperne som er med denne gang.