Evalueringen etter VM i Serbia avdekket at det ikke er grunnlag for et videre samarbeid fram mot OL i Paris, opplyser Norges Bryteforbund i en pressemelding torsdag.

– Det blir vanskelig å videreføre den jobben som er påbegynt når vi og utøverne står så langt fra hverandre. Det handler om vår filosofi og vårt system som vi tror på, og det kommer vi ikke til å vike fra, sier Aanes og Berge.

Etter bryte-VM i september gikk Aanes hardt ut.

– I forkant hadde jeg ingen forventninger, for vi har slitt med sykdom og skader. Men så må jeg også si at utøverne ikke har vært bra nok. De ikke har gjort jobben hundre prosent og bryting som nummer én, sa Aanes, ifølge NRK.

– Forberedt på utfallet

Videre i pressemeldingen opplyses det at de fristilles fra sine kontrakter torsdag og bryteforbundet skal i dialog med den enkelte for å se hvordan man kan benytte seg av deres kompetanse fremover.

«Som en del av evalueringsarbeidet har Norges Bryteforbund vært forberedt på at dette kunne bli utfallet, og derfor har forbundet og Olympiatoppen jobbet fram ulike alternativer som nå vurderes», heter det i uttalelsen».

Takker duoen

Aanes ble landslagstrener i 2017, før Berge kom inn i teamet da han avsluttet sin aktive karriere for et drøyt år siden.

– Norges Bryteforbund, Fritz og Stig-André skilles som gode venner, og ønsker hverandre alt godt for fremtiden. Norges Bryteforbund vil også takke de for alt det de har betydd for norsk bryting, både som utøvere, trenere og ambassadører, sier generalsekretær Morten Sandnæs.