Det bekrefter klubben i en pressemelding onsdag.

Tilropene mot Pellegrino kom etter kampen mot Kristiansund søndag og vakte sterke reaksjoner. AaFK var raskt ute med å beklage episoden, og nå har klubben identifisert hvem som sto bak.

«Undersøkelsene har gitt klubben svar på hva som ble ropt og hvem som står bak», skriver klubben onsdag.

– Vi i Aalesunds Fotballklubb har tatt saken på største alvor. Vi ønsker ikke at motspillere, våre spillere, tilskuere eller andre skal oppleve rasisme på Color Line stadion eller på andre arenaer, sier klubbdirektør Geir Vik i en uttalelse.

Tilskueren opplyses å ha beklaget egen oppførsel på det sterkeste og skal være innforstått med en utestengelse ut 2021-sesongen.

Utestengelsen trer i kraft med umiddelbar virkning.

– Ett steg fram og ni tilbake

Amahl Pellegrino reagerer på følgende måte på Twitter etter utestengelsen:

Til Eurosport vil ikke Pellegrino kommentere straffen ytterligere onsdag.

– Jeg tror ikke jeg vil kommentere det. Det er pinlig. Vi går ett steg frem og ni tilbake. Det er bare å gratulere. Mer vil jeg ikke si, sier Pellegrino til Eurosport.no.

– Da tenker du på lengden på straffen?

– Jeg tror du skjønner hva jeg mener, sier Pellegrino.

Aalesunds klubbdirektør Geir Vik forklarer at straffen er basert på klubbens eget stadionreglement og etter rådgivning av Norges Fotballforbund.

– Trist

Pellegrino beskrev hendelsen på Twitter etter søndagens kamp.

«Til alle dere rasister bak målet på Color Line stadion, dere er en stor VITS! Tenk at vi i 2020 bare skal stå på siden og se på, det er trist», skrev Pellegrino..