Heim kommune har fått i overkant av 600.000 kroner fra Utdanningsdirektoratet som skal brukes på forskjellige aktiviteter til de unge i sommer.

Sommerskolen er et prosjekt som vil tilby aktiviteter for barn og unge fra 1. til 10. klasse i skolens sommerferie.

Enhet for kultur sammen med frivilligsentralene, orienterte mandag om alle de flotte tilbudene de har til barn og unge i Heim kommune i sommer.

Vil gjerne ha tips

– Vi har ennå ikke et helt ferdigsydd program over hvilke aktiviteter det blir, men det blir blant annet holdt et fire dagers avløserkurs på Liabø. Ellers blir det muligens padlekurs, fotballkurs og kurs i kunst og håndverk. Innen to uker håper vi at vi har mer på plass, sier Tove Karin Halse Lervik, daglig leder ved Halsa Frivilligsentral.

Kommunen vil gjerne ha tips til aktiviteter eller kurs. De opplyser om at alle lag og organisasjoner som har innspill skal ta kontakt med kommunen eller frivilligsentralene.

Sommerskolen har plass til 25-30 personer, og førstemann til mølla -prinsippet gjelder når det er snakk om påmelding. Når det gjelder aktiv sommer, er det fem turer/aktiviteter som er planlagt. På hver av turene kan det bli med 20 unge fra 7. klasse til 18 år, og det er fullt mulig å være med på mer enn en tur.

– Slike turer har vært arrangert i Hemne i rundt 15 år, og bestandig vært populært å bli med på. For mange har det vært en ferieopplevelse med flere aktiviteter. Turene blir ikke bare innen Heim kommune, sier Reidar Klungervik.

Koronavennlig friluftsskole

Et annet populært tilbud er friluftsskolen, som Heim kommune arrangerer sammen med Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal. Dette tilbudet går som tidligere år, med unntak av overnatting på grunn av koronaen.

Dette er et tilbud for de unge i alderen 9 til 14 år, og går over fem dager i uke 32. Vinjeøra og Otnesbrygga i Valsøyfjord er de to basene, men det er muligheter for en tredje base om det blir like stor søknad som tidligere. Fristen er 1. juli, forteller Tove Karin Halse Lervik.

De fem dagene friluftsskolen er fylt med mange aktiviteter. Fisking, bading, orientering og en dag i klatreparken Høyt & Lavt, er noe av det de for være med på.

Stor etterspørsel etter sommerjobb

Ellers blir det også i år sommerjobb for ungdom.

– I år er det rundt 80 ungdommer som har søkt om jobb. Alle har vi ennå ikke funnet jobb til, så nå håper vi at de som trenger hjelp av dyktige ungdommer i sommer, det være næringslivet så vel som private, tar kontakt. Vi tror at det er positivt at ungdommen blir kjent med arbeidsgiverne og at arbeidsgiverne blir kjent med ungdommen. Det er positivt at Heim kommune kan tilby så mye til ungdommen, sier Reidar Klungervik, enhetsleder for kultur i Heim kommune.