(Innsendt bidrag) Da skolen tok til i Kristiansund i august i 1952 var det totalt rundt 1.200 elever på Allanengen skole. Det var hele seks klasser på første trinn: tre jenteklasser og tre gutteklasser.

Jeg var en av de mange førsteklassinger som forventningsfulle stod pent oppstilt på skoleplassen. Min plass fant jeg under 1.g.c. og under stigende tall gikk jeg i samme klasse i sju år frem til 7.g.c. ble «utskrevet» i 1959. Klasse 1.g.c. var så heldige at vi fikk Mary Steffensen som lærer. En bedre lærer kan jeg knapt forestille meg. Hun styrte oss trygt og godt gjennom de to første årene.

I anledning at det nå er 70 år siden 1952 har noen av de forventningsfulle som nervøst klamret oss til mødrene våre den gangen på skoleplassen bestemt oss for å møtes for å markere det hele. I løpet av de sju årene vi gikk i g. c. (gutteklasse c) kom noen til, mens andre flyttet, til sammen var 36 gutter innom klassen. Av disse har dessverre 17 gått bort. Av ulike grunner er det flere som ikke har anledning til å stille i år, derfor blir det denne gangen kun ni glade gutter som møter opp for å markere 70-årsjubileet.

Flere av klassekameratene forlot hjembyen tidlig for utdannelse og arbeid, men vi har alle tatt med oss minnene fra oppvekstårene i Kristiansund. Tidligere er det holdt klassegjenforeninger for alle 6 klassene som sammen kjempet seg gjennom 7 år på Allanengen. I tillegg har noen klasser hatt egne sammenkomster. Klasse 1.g.c. møttes sist for 20 år siden, da var vi 15 stykker som stilte.

Vi som denne gangen møtte for å markere at 70 år er gått siden skolestart har hatt et fint samvær og minnene over dager og år som for lengst har blitt historie har blomstret.

Vår neste samling blir om 7 år for å markere at det er 70 år siden vi ble utskrevet fra Allanengen folkeskole.