Gå til sidens hovedinnhold

4,8 millioner til Møre og Romsdal, Nordmøre får 1,3 av dem

Kulturminnefondet har hittil i år mottatt like mange søknader som i hele fjor, og av 65 millioner i tilsagn har 4,8 millioner gått til prosjekter Møre og Romsdal. Dette kommer fram i en pressemelding fra Kulturminnefondet fredag.

Så langt i år har fondet mottatt 1.237 søknader om til sammen 355 millioner kroner til ulike bevaringstiltak. Til sammenlikning ble det i 2020 søkt om 331 millioner kroner.

– Søknadsveksten er størst i Oslo og Innlandet, og vi er glade for å se en positiv utvikling i alle fylker, sier Kulturminnefondets styreleder Tine Sundtoft.

Kulturminnefondet har hittil i år delt ut 65 millioner kroner til istandsetting av bygninger, båter og fartøy, biler og kjøretøy, og til strakstiltak, kurs og formidling.

Fire prosjekter

Lista over tiltak i Møre og Romsdal som nå har fått støtte, inneholder fire prosjekter på Nordmøre.

Heidi Rognskog Mella får 300.000 kroner til prosjekt på Veiholmen på Smøla.

Åsel Tømmerdal får 200.000 til skifertak i Trappegata 1 i Kristiansund.

Tor Fugelvåg får 168.000 til tak på våningshus på Fugelvåg gard i Sunndal.

Anne Lise With Vullum i Surnadal får 650.000 til låvebygning på Sjøflot.

Kulturminnefondet er et lavterskeltilbud og en rendyrket tilskuddsordning direkte underlagt Klima- og miljødepartementet. Målgruppen er private eiere og frivillige organisasjoner.

– Kulturminnefondet gir mulighet til å engasjere seg og ta ansvar for kulturmiljø, og den store søkermassen viser hvor viktig dette er for mange. Siden 2014 har regjeringen nesten doblet bevilgningen til Kulturminnefondet og dermed gitt rom for å finansiere flere prosjekt. Det er gledelig å se mangfoldet av gode prosjekt som realiseres med bidrag fra Kulturminnefondet, sier klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) i pressemeldingen.
Kommentarer til denne saken