Bøe er leder i Kristiansund hundeklubb. Kommende helg skal klubben arrangere en nasjonal utstilling for hunder i Arena Nordvest (ishallen) på Atlanten.

– Det blir åpent både lørdag og søndag. Der skal man vise fram hundene sine for publikum og oppdrettere, og det gis sløyfer og heder til de som vinner, forteller Bøe.

Hver onsdagskveld trener hundeeiere på utstilling på Møst. Det er en gruppe på rundt 20 personer som er mest aktive, men totalt er det nesten 50 som driver utstilling i Kristiansund hundeklubb.

Til helga får de besøk fra langt flere.

– Det blir rundt 350 hunder både lørdag og søndag, av de fleste raser. Vi har hatt små utstillinger tidligere, men det er første gang i Kristiansunds historie det blir arrangert en så stor utstilling for hunder her, sier Bøe.

Under utstillingen blir det konkurranse der eierne viser fram hunden til dommerne. Det blir kåret beste hund i hver rase, og til slutt blir utstillingens beste hund – «Best in show» – kåret samlet for alle raser.

Kristiansund hundeklubb arrangerer utstillingen i samarbeid med Norsk Tibetansk Terrier klubb. Nå håper de at folk kommer for å se på.

– Det er åpent for alle, sier Bøe.