Det er en økende smitte med 30 koronasmittede i Kristiansund så langt denne uka.

De aller fleste har kommet de to siste dagene med 8 torsdag og foreløpig 10 smittede fredag, opplyser kommunikasjonsrådgiver i Kristiansund kommune, Ingunn Strand, i en pressemelding fredag ettermiddag.

Utbrudd på skoler

Det er utbrudd på tre ulike skoler med smitte blant både elever og ansatte. Det er ingen kjent smitte i kommunale helseinstitusjoner.

Også testaktiviteten har økt de siste dagene. Når det gjelder SARS-CoV-2 i avløpsvannet, kommer ikke dette svaret før neste uke, står det i pressemeldingen.

Restriksjoner i Kristiansund

Det har kommet en rekke nasjonale regler og anbefalinger. I Kristiansund gjelder fortsatt den lokale forskriften i tillegg, den er litt strengere enn de generelle nasjonale reglene.

Kortversjonen av Kristiansund kommunes koronaforskrift

  • Sju dagers isolasjon ved koronavirus
  • Sju dagers karantene for husstandsmedlemmer og tilsvarende nære og test 2 ganger med PCR på sju dager.
  • For andre nærkontakter gjelder forsiktighet, kan gå på jobb og skole, test 2 ganger med PCR og unngå å delta på arrangementer og organiserte fritidsaktiviteter.
  • Bli hjemme dersom symptomer.
  • Arbeidsgiver kan vurdere forsterkede smitteverntiltak for sine ansatte i karantene.
  • Er noen i klassen smittet kan du gå som regel gå på skolen hvis ikke noe annet er oppgitt, men bør ikke gå være med på arrangementer eller organiserte fritidsaktiviteter.

Fra onsdag 8. desember innføres det i tillegg innføres plikt for serveringssteder og arrangører å registrere gjester, samt plikt til å gi beskjed til disse ved smitteeksponering.

Både Nøtteknekkeren og Dahle Cup har forsterkede smittevernregler denne helga.

Ellers anbefaler kommuneoverlege Askill Sandvik i pressemeldingen fra kommunen:

– Ta vaksine, bruk munnbind når det er trangt i det offentlig rom, sørg for god ventilasjon eller utlufting og bidra til godt smittevern fram mot jul.