Gå til sidens hovedinnhold

19 nye smittede i Kristiansund

Smitten er nedadgående, mener kommunen.

Kristiansund kommune melder at det er 19 nye smittede i uke 47. Dette er en betydelig nedgang fra forrige uke.

De smittede er både uvaksinerte og fullvaksinerte. Denne uken har det vært testing av skoleklasser ved tre ulike skoler. Så langt mener kommunen at skoleutbruddene er på retur og nærmest slått tilbake.

Også utbruddene ved to byggeplasser er på retur. Det er få tilfeller av ikke-sporbar smitte.

Les også

19 smittede denne uken: – En reell nedgang

Kommunen melder også at testaktiviteten har gått noe ned. Den nedadgående smittetrenden bekreftes av et betydelig fall av konsentrasjonen av SARS-CoV-2 i avløpsvannet med en CT-verdi på 37,6 og 1100 kopier/liter mot forrige ukes tall som var CT på 32,1 og 55000 kopier/liter. Verdien er nok noe preget av at det har vært store nedbørsmengder, men den nedadgående smittetrenden er uansett klar. Her klarer vi oss foreløpig bedre enn store deler av landet når det gjelder koronasmitte, skriver kommunen.

LES OGSÅ: Flere nye smittede i Averøy: Spredte tilfeller som ikke har noen sammenheng

– Befolkningen har vært flinke og mange foreldre og barn har gjort en stor innsats de siste ukene. Den lokale forskriften og anbefalingene spiller også en vesentlig rolle og har sannsynligvis redusert smitten betydelig. Forskriften forlenger isolasjonstid til 7 dager ved koronavirus og gir husstandsmedlemmer og tilsvarende nære 7 dager karantene. Andre nærkontakter bør testes 2 ganger på 7 dager og ikke delta på arrangement eller organiserte fritidsaktiviteter. Vi opplever høy grad av oppslutning og forståelse for tiltakene, sier kommuneoverlege Askill Sandvik.

Han legger til at de er godt i gang med dose 3 på de over 65 år og helsepersonell og vil være ferdig med de aller fleste før jul.

Ellers minner om han generelle reglene: Vær hjemme hvis du er syk. Test deg. Ta kontakt med kommunen hvis du får en positiv hurtigtest. Si i fra til dine nærkontakter. Takk ja til dose 3 når du får tilbud om denne.

Les også

Inngår nytt samarbeid: – Solidaritet i praksis

Kommentarer til denne saken