Gå til sidens hovedinnhold

17. mai i Surnadal: Gjentar suksessen med bilkortesje

Ingen arrangement i regi kommunen, men det er mulig å søke om pengestøtte for dem som vil gjøre noe for barn og unge på nasjonaldagen.

I fjor ble det spilt inn taler på forhånd, som ble vist digitalt for innbyggerne for å markere 17. mai tross koronapandemien.

I år blir det ingen digital sending eller feiring. Derimot blir det bilkortesje rundt bygda slik som i fjor, dette i regi Veteranvognklubben, Surnadal AmCar Club, Nordmøre Gatebilklubb og Surnadal MC-klubb.

Den starter fra bussplassen på Øye, og kjøretøygruppene vil lede an kortesjen, etterfulgt av brannvesen, ambulanse, Røde Kors og russen. Deretter kan alle som har interesse i å være med på kortesjen følge på. Kjørerute: Hamnesvegen fra Øye mot Kalkstranda, tilbake med påfølgende rute: Industrivegen, Øra, Grytvegen, Modalane, Skeivegen, Bårdshaugvegen, via Surnadal Sjukeheim, Moavegen, ned Skeivegen igjen før kortesjen avsluttes på Alti Surnadal.

Kommunen støtter arrangement i skolelretsene med inntil 3.000 kroner (søknadsfristen var 6. mai). Det minnes om koronareglene: Maksimalt 200 personer på offentlig arrangement ute dersom det er mulig å holde en meter avstand.

Inne må folk sitte på tilviste plasser, og antallet kan maksimalt være 100.

Det er flere lokale arrangement på gang. I Bøfjorden drar grendelaget i gang bilkortesje med start fra Heggemsneset. Ferden ender på Bølandet der det blir spandert is inn gjennom bilvinduet til alle som vil ha.

Les også

Alternativ markering i Surnadal: Bil- og MC-kortesje rundt bygda

Kommentarer til denne saken