17. mai i Kristiansund 2020: – Jeg holder meg hjemme

Slik blir ikke 17. -mai-feiringen i Kristiansund i år. Men Sigve Torland synes ikke alternativet fra 17.-maikomiteen frister.

Slik blir ikke 17. -mai-feiringen i Kristiansund i år. Men Sigve Torland synes ikke alternativet fra 17.-maikomiteen frister. Foto:

Av
DEL

MeningerAt det vil bli en annerledes 17. -maifeiring i år enn det vi er vant til tror jeg de fleste av oss har innfunnet oss med.

Nå går 17. -maikomiteen i Kristiansund ut med at det blir tog 17. mai. Vel tog er kanskje ikke det rette ordet, men kortesje, båtkortesje.

Ut i båten din, ta med familien og kjør tog. Ja vel, men jeg har ikke båt. Kan jeg sitte på med en gjeng venner som har båt da kanskje? 17. mai for fiffen, eller 17. mai for alle?

Så oppfordrer de jammen folk til å strømme til for å se på denne fantastiske båtkortesjen. Supert. Men hvor mange smittevernregler bryter vi da? Hvorfor kan folk samles for å se en båtkortesje, men ikke for å se et band, en teaterforestilling eller annet? Er det slik at på 17. mai så gjelder ikke de nasjonale føringene om at vi ikke skal samles?

Ta med parolene du egentlig skulle brukt 1. mai ned til båtkortesjen. Ja, det er jo akkurat det 17. mai handler om. Klassekamp. Akkurat det må jo kunne støttes (sic). Vi lager altså en parade i klassekampens navn på 17. mai, i båt. Er det noen andre som stusser litt på dette?

Her tror jeg iveren over å få til noe annerledes har tatt litt overhånd.

Vi kan ikke samles, men på 17. mai er det greit?

Vi skal ikke gjennomføre store arrangement, men på 17. mai er det greit?

Vi skal ikke arrangere idrettsarrangement eller konserter fordi folk ikke skal samles, men på 17. mai er det greit?

Er det rart folk etterhvert ikke bryr seg om smittevern og råd fra helsemyndighetene?

Beklager til hele 17. -maikomiteen, men her tror jeg dere bommer skikkelig. Merk at jeg ikke tillegger dere vond vilje i dette, kun iver og kanskje litt naivitet.

For hva tror dere skjer i det folk møtes på vei ned til båtene sine? Ja, de ligger jo gjerne samlet på ett sted.

Hva tror dere skjer når folk går ned til havna for å se på alle de flotte båtene som mange av oss for øvrig ikke har, eller ikke har råd til? Holder vi avstand, eller vil vi slå av en prat, strekke fram ei hånd, dele ut en klem?

Overholder vi smittevernet, eller oppfordres vi rett og slett til aktivitet som bryter dette?

Jeg heller mot det siste, så jeg holder meg nok hjemme 17. mai i år.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags