Averøy har i løpet av de siste to ukene fått 29 smittetilfeller, 15 av disse på torsdag og fredag.

Det melder kommunen selv i en pressemelding fredag kveld.

Kommunen informerer videre om at halvparten av tilfellene er knyttet til et privat arrangement utenfor kommunen, og vi forventer flere positive tester tilknyttet dette arrangementet de nærmeste dagene.

– Utbruddet har spredt seg til nærkontakter, og flere barn ved kommunens skoler er berørt, står det i pressemeldingen.

Kommunen beskriver situasjonen som en krevende situasjon for en allerede kritisk bemanningssituasjon. Nå har smittevernlegen vedtatt en lokal forskrift som gjelder fra fredag klokken 19.00. Foreløpig vil den gjelde i sju dager fremover.

– Vi oppfordrer våre innbyggere om å følge nasjonale og lokale råd og anbefalinger.

Dette innføres

Følgende vedtak innføres fra om med fredag kveld:

  • Varighet av isolasjon utvides til 7 dager for personer som har påvist SARS-CoV-2. Gjelder for fullvaksinerte, delvaksinerte og uvaksinerte i alle aldre.
  • Husstandsmedlemmer og tilsvarende nære (eksempelvis kjæreste) til en person med påvist SARS-CoV-2 skal i karantene i 7 dager fra testdato hos påvist tilfelle. Karantenen forutsetter at det har vært nærkontakt. Karantenen gjelder for både fullvaksinerte, delvaksinerte og uvaksinerte i alle aldre. Det er ikke mulig å teste seg ut av denne karantenen. Husstandsmedlemmer og tilsvarende nære bør i løpet av karantenetiden testes minst to ganger med PCR på kommunens teststasjon. Siste test bør være tidligst på dag 5 av karantenen. Ved symptomer skal man teste seg så snart som mulig.
  • Samtlige skoler i kommunen går over til gult nivå fra mandag 13. desember. Hver enkelt skole sender ut informasjon til foreldre/foresatte.
  • Arrangører bes vurdere mulighetene for å avlyse eller utsette alle planlagte arrangement, inntil smittetrykket i kommunen er redusert vesentlig.

Juleferie-test

Som Kristiansund, kommer også Averøy med en sterk oppfordring til de som kommer til kommunen fra steder med høy smitte om å teste seg når de kommer til Averøya.

– Dette kan gjøres ved bruk av hurtigtest eller PCR-test på kommunens teststasjon, står det i pressemeldingen.