Gå til sidens hovedinnhold

13 nye smittetilfeller i Kristiansund

13 nye smittetilfeller i Kristiansund – åtte spores tilbake til utbruddet på Atlanten videregående skole.

Søndag 27. desember har Kristiansund kommune fått ytterligere 13 tilfeller av koronasmitte.

Åtte av tilfellene spores til utbruddet fra musikklinjen på Atlanten videregående skole. Tre av de smittede er fra Heidrun-plattformen og ved to av tilfellene pågår det fortsatt smittesporing.

I tillegg til de tre fra Heidrun-plattformen, har det kommet et tyvetalls nærkontakter fra plattformen, som er innkvartert på kommunens karantenehotell.

Kommuneoverlege Askill Sandvik har sier i en pressemelding at kommunens kapasitet ikke strekker til, og at man nå har bedt om hjelp fra FHIs nasjonale smittesporingsteam.

– Vi har bedt FHI om bistand til smittesporing av de positive på Heidrun, vår kapasitet strekker rett og slett ikke til, sier kommuneoverlege Askill Sandvik.

FHI vil sammen med Equinor gjennomføre smittesporing på Heidrunplattformen og de ansatte.

Videre skriver kommunen følgende i pressemeldingen:

«En av de bekreftede positive i dag har en nærkontakt på Storhaugen helsehus. Nærkontakten på Storhaugen helsehus var innkvartert på dobbeltrom, så begge disse er nå isolert og avdelingen er inntil videre stengt for besøkende.

Både nærkontakt og romkamerat er uten symptomer. Besøk kan fortsatt gjennomføres i de to øvrige avdelingene på Storhaugen helsehus».

Kommentarer til denne saken