Innsendt bidrag: Med raust fellesskap og solid turledelse i Fjellsportgruppa nådde alle toppen denne første maidagen.

Selveste Gjuratinden (1.712), en av de mest markerte tindene i fjellrekka mellom Romsdal og Sunndalen, troner rett over Eikesdalsvatnet. Med den karakteristiske spisse pinakkelen på toppen av pyramiden er fjellet lett gjenkjennelig og vidt synlig på Nordvestlandet.

Turen startet grytidlig morgen før sola rakk å tine fjellsidene, med oppmøte innerst i Grøvdalen kunne skiene festes på allerede ved bilen. 1.600 høydemetre ventet med bratte bakker mellom Helvetestinden og Styggeværshaugen mot nord og Gjurafjellet på sørsida. Da vi nådde Hoemskaret ble dagens lunsjpause inntatt med utsikt ned mot Eikesdalsvatnet, med Vikesaksa og Sunndalsfjella østafor.

Hoemsbreen ble passert, og takket være en tykk snøfonn øverst kom vi oss enkelt opp på den sørlige ryggen under Gjuratinden denne dagen. Fire erfarne fjellkarer og ei forsiktig dame forlot skiene og snørte på stegjern, fant fram hjelm, klatresele og isøks. Det ble klyving på snølagte bergnabber og forsering av bratte snøfelt. Så stod bare Gjurtindens karakteriske spiss igjen, her ble det sikret videre med tau de siste meterne opp. Staute mannfolk dro seg lett opp til topps, men ga raust med støtte og omsorgsfull oppmuntring til den som lurte på om hun hadde valgt rett vei i livet. Alle nådde toppen denne dagen!

Rappellen gikk samme vei ned, de bratte snøfeltene og bergnabbene føles enklere ut når man først har vært til topps. Tilbake til skiene ventet lange hvite bakker, de siste dagers nysnø og tegning av skispor ned fjellsidene. Og med store høydeforskjeller er det alltid fascinerende å oppleve hvordan føret skifter fra lett tørrsnø, til tyngre kramme fonner, våt sukkersnø og til slutt hvitveis i bjørkeskogen.

Undertegnende takker KNT fjellsportgruppa for solid turledelse, oppmuntrende støtte og raust turfelleskap på vei til topps på en av Nordvestlandets flotteste tinder!