Fredrikstad-leder Bjørn Jensen (til venstre) kunne i går presentere Arve Mokkelbost som ny direktør i FFK. (Foto: Knut Johannessen, Demokraten) Foto: Knut Johannessen

Arve Mokkelborst tilbake i rampelyset

Som 17-åring var han juniorformann i CFK. I går ble Arve Mokkelbost (59) presentert som ny direktør i Fredrikstad Fotballklubb.
Publisert 09.12.2004 kl 01:00 Oppdatert 09.12.2004 kl 01:00

Tips en venn på e-post:


Fredrikstad-leder Bjørn Jensen (til venstre) kunne i går presentere Arve Mokkelbost som ny direktør i FFK. (Foto: Knut Johannessen, Demokraten) Foto: Knut Johannessen
Fredrikstad-leder Bjørn Jensen (til venstre) kunne i går presentere Arve Mokkelbost som ny direktør i FFK. (Foto: Knut Johannessen, Demokraten) Foto: Knut Johannessen

FFK fortsetter å hente inn ressurspersoner for å ta opp kampen med de store i Norge. Tidligere i år ble Egil Drillo Olsen presentert som ny trener. I går var det Arve Mokkelbosts tur til å blitze i rampelyset.

Var landslagstrener

Det har gått 15 år siden han trakk seg vekk fra fotballmiljøet på topplan. På slutten av 80-tallet var Mokkelbost markedssjef i Brann. I 1982 og 1983 trente han bergensklubben. Det første året endte med cupseier og kongepokal.

Tidligere har han også trent toppklubber i Sverige og aldersbestemte landslag i Norge.

– Som 25-åring var jeg trener for guttelandslaget som vant gull i nordisk. Anders Giske var blant dem som spilte på laget.

Det hele begynte derimot som ung og lovende fotballspiller på Frei stadion.

– Vi vokste opp på Endreset. Det var kort vei til fotballbanen, minnes den nyansatte Fredrikstad-direktøren.

I tenårene begynte han i CFK. Pappa Birger var en av stifterne av bydelsklubben. Arve Mokkelbost sier det var en flott klubb å vokse opp i.

– Sigurd Edvard Hansen var juniorformann og guttas store forbilde. Han er den første som har lært meg om ledelse.

– Ellers vil jeg trekke fram Harald Fahsing. Han snakket om hvor viktig det var å trene mye for å bli god i fotball. Jeg tror nok ikke alle fotballspillere i Kristiansund på 50- og 60-tallet var gode rollemodeller for det vi i dag forbinder med toppidrett...

Det gikk ikke mange år før unge Mokkelbost selv var i lederstolen. Han var aktiv både som trener og leder. I tillegg spilte han fotball og gikk på skøyter.

Talent på skøyter

Talentet var nok størst på isen. Problemet i Kristiansund var at milde vintre gjorde det vanskelig å gå på skøyter.

– Som 16-åring ble jeg tatt opp i skøyteforbundets gruppe med morgendagens menn, men etter hvert ble det umulig å satse.

En onkel på Sunndal var til god hjelp da unge Mokkelbost skulle få is under føttene.

– Jeg har nok en del fravær i karakterboka fordi det ble lange helger i Sunndal...

Arve Mokkelbost var også trener for bryterne i KAK på begynnelsen av 60-tallet.

Som 18-åring flyttet han fra Kristiansund for å gå på lærerskole. Han har også utdanning fra idrettshøyskolen og trenereksamen fra USA.

Lysten til å gjøre andre gode har vært der hele tiden. Ledelse har på mange måter vært et naturgitt talent.

Gjennom hele 90-tallet hadde den utflytta kristiansunderen lederjobber. Han har blant annet vært administrerende direktør i Exporama og Info-Rama AS.

Klar rollefordeling

Nå skal han bidra til å gjøre Fredrikstad Fotballklubb til et storlag. Mokkelbost sier han er glad for å være tilbake manesjen.

– Fotball er som malaria. Du tror du er kvitt sykdommen, men den kommer tilbake gang på gang.

Arve Mokkelbost er veldig klar på hvilken rolle han har i FFK. Det er Egil Olsen og Knut Torbjørn Eggen som har det sportslige ansvaret. Selv er han ansatt for å gjøre jobb på markedssiden.

– Du må ikke tro jeg kommer til å fly rundt nede på stadion for å gjøre intervjuer her og der. Det er andre enn meg som skal fronte Fredrikstad Fotballklubb.

På forsiden nå


...

Planlegger den videre prosessen

Ordførere, jurister og leger er samlet til planleggingsmøte.

...

Ingen planer om å møte nordmøringene

Helseminister Bent Høie vil ikke ta en Strøm-Erichsen.

...

Dahl garanterte Molde-sykehus allerede i 2011

Nå sier Molde-ordføreren at han ikke hadde grunnlag for garantien.

...

Åpner hjemme mot Ranheim

Brann i siste kamp før ferien.