I country-land: Kurt Mogstad har sansen for mye av det amerikanske, som for eksempel store biler. Og god musikk.

Plate fra country-land

Hoss Curtis dro fra Kristiansund til Nashville for å lage plate. Hør musikken.

Eilif Odde E-post
Publisert 13.07.2012 kl. 13:00 Oppdatert 23.08.2012 kl. 09:29

Tips en venn på e-post:Kurt Mogstad – i musikalsk sammenheng bedre kjent som Hoss Curtis – er klar med sin tredje plateutgivelse, «Wail on». Plata er spilt inn i countrymusikkens Mekka, Nashville.

Ordlyden i platetittelen forteller mye om hva slags musikk han serverer. Waylon Jennings har nemlig vært det store forbildet i mange år.

Hyllest

Det er sju nye sanger på plata, de fleste skrevet av Jeff Hale, som i mange år var trommeslager i Jennings' band The Waylors. I tillegg finner vi tre Jenningslåter som kristiansunderen har sunget inn i USA. I alt er det 12 låter på plata.

– Platen er en hyllest til Waylon. Tittellåta «Wail On» er skrevet av Jeff Hale, og den er en personlig hyllest til hans mangeårige venn og sjef. Låta handler om «the groove» som Waylon stod for, sier Mogstad.

Med seg i studio hadde Mogstad flere av musikerne fra The Waylors, som var Waylon Jennings' band i nesten hele hans karriere.

Unik mulighet

Det er et godt steg opp på stigen fra hans første utgivelse å få slippe til i Ocean Way Studios i Nashville.

– Hele opplegget med å få denne kontrakten er vel unik i norsk, og så vidt jeg vet europeisk sammenheng. Da jeg fikk dette tilbudet, trodde jeg først at det var for godt til å være sant.

Godt likt

Mogstad er inspirert av mange sjangere og artister, men først og fremst Honky tonk, klassisk country og outlaw country.

– Det er de som påstår at plata er noe av det beste de har hørt fra en fra denne siden av Atlanteren. Mye av den positive omtalen kommer fra USA. På sidene mine har jeg over 30.000 fans/friends og låtene mine er spilt over 650.000 ganger. Så vidt jeg vet så er det ikke mange som slår det, selv av profilerte norske artister, sier Mogstad.

Kun digitalt

Mogstad får lite plass i norske media. Noe av årsaken kan være at han ikke har noe støtteapparat som jobber med promotering.

– Jeg spilles på en del radioer rundt omkring, blant annet Norsk Country Radio, NRKs Country Jukebox og Norsk På Norsk. Foreløpig er musikken fra denne platen bare å få tak i digitalt, men jeg skal få trykket opp CD-er snart. Distribusjon er en utfordring for de som står på egne bein. Jeg jobber for å få plata i salg rundt om på bensinstasjonene. Det er der mye av det direkte salget foregår.

Her kan du høre den nyeste musikken til Hoss Curtis.

På forsiden nå