...
Ny minister: Den nye helseministeren Jonas Gahr Støre får den betente sykehussaken i Nordmøre og Romsdal på sitt bord. Her flankert av Molde Aps Sissel Rykhus og Kristiansund-ordfører Per Kristian Øyen på Arbeiderpartiets fylkesårsmøte i fjor vår.

Sykehusfred med Støre

Allerede på nyåret må nyutnevnt helseminister Jonas Gahr Støre finne en sykehusløsning som skaper fred mellom Kristiansund og Molde.

Arild Myhre E-post
Publisert 22.09.2012 kl 08:00 Oppdatert 22.09.2012 kl 08:00

Tips en venn på e-post:Støre etterfulgte fredag Anne-Grete Strøm-Erichsen som leder for et Helse- og omsorgsdepartement.

Ikke bestemt

Allerede som utenriksminister måtte han sette seg inn i den betente sykehussaken.

«Det skal bygges nytt sykehus for Molde, men hvilket sykehus det blir og hvor det skal ligge, har vi ikke bestemt», var alt Støre ville si da han gjestet fylkesårsmøtet i Møre og Romsdal Ap i mars i fjor.

Allerede på nyåret risikerer Støre å få beslutningen om lokalisering av et eventuelt nytt sykehus i Nordmøre og Romsdal på sitt bord.

Utredning

Andre del av utredningene av ny sykehusstruktur planlegges offentliggjort fredag 28. september. Samtidig vil Helse Møre og Romsdal offentliggjøre sin vurdering av de ulike løsningsalternativene.

Styret i helseforetaket har vedtatt å gå videre med syv løsningsalternativer for ny sykehusstruktur i Nordmøre og Romsdal. I tillegg til nullalternativet (fortsatt drift som i dag) er de foreslått fire modeller med akuttsykehus i bare en av byene samt to alternative fellessykehusmodeller.

På forsiden nå


Skadestedleder, lensmann Hallvard Vermøy, i samtale med fagansvarlig klatring Bjørn Magne Øverås i Romsdal fjellredningsgruppe, på Brandstad onsdag formiddag.

Verste skredulykke i Sunndal på 100 år

Da meldingen kom klokka 09.30 om at også den fjerde skiløperen var funnet omkommet, var det klart at man kunne snakke om den verste skredulykken i Sunndal på 100 år.

Alle fire funnet omkommet

Ola Inge Drøpping (27), Yngve Dalquist (37), Ole Simensen (28) og Øyvind Slørdahl (36) omkom i snøskred i Sunndalsfjella.

...

Var en aktiv idrettsmann

Sunndaling blant de omkomne i Kannsdalen.

...

Ashby har gått til ny klubb

Fikk ikke ny kontrakt med KBK etter forrige sesong.