...
I varetekt: Nordmøringen i 20-årene ble ilagt fire uker varetekt.

Varetektsfengslet etter rus og trusler

Sunndal: En nordmørsmann tidlig i 20-årene er i Romsdal tingrett varetektsfengslet i fire uker, derav to med brev- og besøksforbud.

Publisert 21.09.2012 kl 13:11 Oppdatert 21.09.2012 kl 13:11

Tips en venn på e-post:Mannen skal i lengre tid ha ruset seg, og det toppet seg den 10. september da han ble han pågrepet etter å ha utøvd vold mot samboeren og truet sin far på livet.

I august i år tok 20-åringen en overdose, og ble innlagt på sykehus. Siden har han jevnlig ruset seg på amfetamin, opiater og benzodiazepin.

Da han kom hjem til samboeren den aktuelle dagen, var han ruset og sint. Det endte med at han skubbet henne, tok kvelertak og knuste mobiltelefonen hennes.

Senere, da hans far kom, sparket han ham i foten. Han hadde fått det for seg at faren skulle ta samboeren fra ham. Senere fant han fram et balltre, og oppsøkte faren. Med dette knuste han postkassa, og kastet det etter bilen der hans samboer og far søkte tilflukt.

Når retten fant det formålstjenlig å varetektsfengsle mannen, er det begrunnet med at det er nærliggende fare for at siktede ville forspille bevis ved å kontakte sin far og samboer for å få dem til å endre forklaring.

Så sent som i mars i år ble nordmøringen dømt til samfunnsstraff. Også den gang var det vold og trusler mot sin egen far som lå bak.

I mellomtiden har mannen gjort et forsøk på å gjennomføre et sinnemestringskurs, men dette kom det ikke noe særlig ut av da han slet med motivasjonen.

Siktede har erkjent straffskyld for forholdene, men nekter straffskyld for en tredje post der han skal ha truet en bekjent.

Når saken mot mannen er klar for beramming er usikkert, men det antydes fra rettens side at mye kan være gjort på de fire ukene som han nå skal sitte i varetekt.

På forsiden nå


...

Vi har besøkt Derinngarden i Eide

Yster ost til kvalitetsbevisste nordmenn

Vi er villige til å betale mer for kortreist mat, mener leder i Bondens marked.

 Under innspilling av dokumentarfilmen spilte Eivind Løberg over alt hvor han fikk inspirasjon, her på en vidde mellom Kristiansand og Voss.

Superstjernen fra Sunndalsøra på TV

Eivind Løberg ble superstjerne som åtteåring. Siden skulle ikke livet bli helt A4. Søndag kan du se dokumentaren om ham i programmet Mitt lille land på TV 2.

Hit skal jeg på tur

...

Høa rundt i Oppdal

Fra Storli kan man velge og vrake i turer. Bratt eller flatt, kort eller langt.

...

Hyller løypekjørerne

– Det er fort gjort å klage når forholdene ikke er optimale.