...
Læremester: Arve Tellefsen og Karina Kosjanenko i samspill i Bondehuset lørdag, der Tellefsen villig ga sine gode råd til lokale fiolinspillere.

Lærte av mesteren

Fem lokale fiolinister fikk en time med sitt forbilde Arve Tellefsen i Stangvik lørdag.

Tor Helge Solli E-post
Publisert 15.09.2012 kl 17:28 Oppdatert 15.09.2012 kl 17:49

Tips en venn på e-post:Karina Kosjanenko og Kirsten Næss fra Surnadal, Ingrid Stokke fra Rindal, Christina Øye fra Sunndal og Jorunn Kristine Torjul fra Tingvoll er lørdagens mest fornøyde fiolinspillere på Nordmøre, ja kanskje i hele verden akkurat denne dagen.

De fikk nemlig en hel time sammen med sitt forbilde Arve Tellefsen. Trønderen som nå er bosatt i Oslo er på Nordmøre i forbindelse med oppdrag i KKKK-festivalen, med konserter i Stangvik og Kristiansund denne helga.

I det hektiske programmet tok han seg likevel tid til en time sammen med de fem meget spente kulturskoleelevene i Bondehuset. De hadde alle øvet intenst i forkant og grugledet seg nok til å framføre sitt repertoar med Tellefsen til stede.

Det viste seg raskt at ingen av dem hadde noen som helst grunn til å grue seg. Tellefsen ble nemlig imponert over nivået på dem alle fem.

– Ja, kjempebra. Veldig hyggelig å få være sammen med dem, og de var flinke alle sammen, sier Tellefsen.

Etter en time med mange gode råd fra læremesteren, strålte de fem elevene som sola vi nesten ikke har sett denne sommeren.

– Dette var gøitt ja. Mange gode tips som vi skal ta med oss, sier Karina Kosjanenko og Kirsten Næss fra Surnadal.

På forsiden nå


Sunndalsordfører Ståle Refstie er vel kjent med at de vakre fjellene i kommunen også kan være farlige.

- Fjella er fine, men kan også være grusomme

Ordfører Ståle Refstie i Sunndal slår fast at alle i Sunndal vet at fjella kan være uberegnelige, og tror mange har fått en vekker etter rasulykken som krevde fire liv,

Naturlig utløst

Raset der fire skiløpere døde, var trolig naturlig utløst.

Skadestedleder, lensmann Hallvard Vermøy, i samtale med fagansvarlig klatring Bjørn Magne Øverås i Romsdal fjellredningsgruppe, på Brandstad onsdag formiddag.

Verste skredulykke i Sunndal på 100 år

Da meldingen kom klokka 09.30 om at også den fjerde skiløperen var funnet omkommet, var det klart at man kunne snakke om den verste skredulykken i Sunndal på 100 år.

Alle fire funnet omkommet

Ola Inge Drøpping (27), Yngve Dalquist (37), Ole Simensen (28) og Øyvind Slørdahl (36) omkom i snøskred i Sunndalsfjella.