...
Håvar Krane er Demokratenes førstekandidat ved kommunevalget i Kristiansund i 2011. I vår var han leder for Norwegian Defence League, en gruppe som kobles til terrorsiktede Anders Behring Breivik.

Ledet Norwegian Defence League

Håvar Krane, Demokratenes listetopp til kommunevalget i Kristiansund, var leder for høyreekstreme Norwegian Defence League mens terrorsiktede Anders Behring Breivik var medlem.

Liv Jorunn Denstadli Sagmo E-post
Publisert 30.07.2011 kl 12:21 Oppdatert 30.07.2011 kl 12:36

Tips en venn på e-post:

Under kallenavnet «Sigurd Jorsalfar» var terrorsiktede Anders Behring Breivik aktiv i den antiislamske organisasjonen Norwegian Defense League (NDL).

Håvar Krane, ledet Norwegian Defence League i vår.

– Jeg kom inn i systemet i slutten av februar. Jeg ledet gruppa i en overgangsperiode og fratrådte tre uker senere, bekrefter Krane til Tidens Krav.

Selv sier Krane at han ble tilsatt som leder for organisasjonen for å følge med at «ikke feil ting ble sagt».

– Jeg skulle følge med på nettet og luke ut tendenser til rasisme og ekstremisme. Jeg skulle fjerne slike folk som Anders Behring Breivik. I ettertid kan man jo tenke at vi burde vært mer oppmerksomme. Det kunne vært nok til at han ble fanget opp og slik forhindre at massakren på Utøya skjedde, sier Krane.

Les mer om saken i Tidens Krav lørdag.

På forsiden nå


Runhild Heggem vartet opp med slåtter fra hjemtraktene

Hjem med lokal folkemusikk

Til daglig studerer Runhild Heggem folkemusikk ved hogskolen i Telemark. Påskeferien benyttet hun til å holde konsert i hjembygda Osmarka.

Full fart i bakken

Skiinstruktør Lars Fiske har skadet skulderen og må nøye seg med å se på halsbrekkende stunt i Vangslia. Stunta kan du se her.

For Eirin Ovaldsen og Plantasjen er påska høysesongen for salg av blomster og hageprodukt.

Tidlig vår gir påskeinnrykk på Plantasjen

Sol og påskeåpne hagebutikker setter liv i mange grønne fingre.

Denne grevlingen nelter å forlate utedoen, og må trolig i løpet av dagen bøte med livet dersom den ikke trekker seg tilbake.

Ada (7) fant grevling i utedoen

Da Ada (7) skulle gå på utedoen ved hytta på fjellet ovenfor Nordvikstranda i Surnadal, fikk hun seg en overraskelse. Der lå nemlig en grevling.