Håvar Krane er Demokratenes førstekandidat ved kommunevalget i Kristiansund i 2011. I vår var han leder for Norwegian Defence League, en gruppe som kobles til terrorsiktede Anders Behring Breivik.

Ledet Norwegian Defence League

Håvar Krane, Demokratenes listetopp til kommunevalget i Kristiansund, var leder for høyreekstreme Norwegian Defence League mens terrorsiktede Anders Behring Breivik var medlem.
Liv Jorunn Denstadli Sagmo E-post
Publisert 30.07.2011 kl 12:21 Oppdatert 30.07.2011 kl 12:36

Tips en venn på e-post:

Under kallenavnet «Sigurd Jorsalfar» var terrorsiktede Anders Behring Breivik aktiv i den antiislamske organisasjonen Norwegian Defense League (NDL).

Håvar Krane, ledet Norwegian Defence League i vår.

– Jeg kom inn i systemet i slutten av februar. Jeg ledet gruppa i en overgangsperiode og fratrådte tre uker senere, bekrefter Krane til Tidens Krav.

Selv sier Krane at han ble tilsatt som leder for organisasjonen for å følge med at «ikke feil ting ble sagt».

– Jeg skulle følge med på nettet og luke ut tendenser til rasisme og ekstremisme. Jeg skulle fjerne slike folk som Anders Behring Breivik. I ettertid kan man jo tenke at vi burde vært mer oppmerksomme. Det kunne vært nok til at han ble fanget opp og slik forhindre at massakren på Utøya skjedde, sier Krane.

Les mer om saken i Tidens Krav lørdag.

På forsiden nå


Innsamlingsaksjon for sykehussaken

– Over all forventning

Over 450.000 kroner er samlet inn fra næringsliv og enkeltpersoner som bidrag i sykehussaken.

– De er ikke så attraktive

Mens kommunene bereder grunnen for giftermål med naboer, bruker Frp-politiker Johs. Vaag i Surnadal tiden til å jekke ned naboene i Rindal. – De er ikke så attraktive som de tror, sier Vaag.

NTNU kan bli landets største universitet

NTNU vil slå seg sammen med Høgskolen i Ålesund.

Skjønne Geiranger

Tone Søyseth Døving tar oss med til opplevelser like i nærheten.