Lønnsomt: Transportøkonomisk institutt mener at veginvesteringer som gir oss raskere kommunikasjon og kortere pendleravstand, er lønnsomme ved at de gir større og mer robuste arbeidsmarkedsregioner. Her et glimt fra den 10 kilometer lange nyvegen mellom Høgset og Batnfjordsøra som får 90 kilometers fartsgrense.

God butikk å satse penger på vei

Hvor tror du at Transportøkonomisk institutt mener at det er mest lønnsomt å investere i veinettet og at dette vil gi større og mer robuste arbeidsmarkedsregioner?
Publisert 21.09.2012 kl 14:10 Oppdatert 24.09.2012 kl 08:18

Tips en venn på e-post:

Hvis du tenkte at kyst- og fjordområdene fra Sognefjorden til og med Nordmøre er blant disse, så har du helt rett.

Analysen fra Transportøkonomisk institutt (TØI) er laget på oppdrag fra Kommunal- og regionaldepartementet.

Les hele rapporten her.

– Rapporten viser at det er stort potensial for at veiinvesteringer kan skape større arbeidsmarkeder mange stader i landet, sier kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete.

Åpner Kvivsvegen

Lørdag skal hun åpne Kvivsvegen på Sunnmøre. Den er et godt eksempel på nettopp det TØI dokumenterer; nemlig at søre Sunnmøre knyttes sammen med Nordfjord til en region med om lag 60.000 innbyggere.

Veien både samler og utvider regionen ved å gi større tyngde og rekkevidde. Dessuten åpner vegen for et nytt øst/vest-samband mellom Søre Sunnmøre og Østlandet over Strynefjellet. Veien vil dermed også ha betydning for kommunene øverst i Gudbrandsdalen.

Her bør det satses

Ifølge TØI er det følgende områder som har det største potensial for regionforstørring eller sammenkobling av arbeidsmarkedsområder: Ryfylke, Haugalandet, søre Sunnhordland, kyst- og fjordområda fra Sognefjorden til og med Nordmøre, Fosenkysten, Helgelandskysten, søre Ofoten, ytre deler av Lofoten/Vesterålen og kysten Senja - Kvænangen.

For de som jobber med «Fergefri E39» i Vegvesenet bør dette lyde som liflig musikk.

På forsiden nå


...

Eidsvik i epost: - Dette virker som ein trusel

2. desember, to dager før Astrid Eidsvik går av som toppsjef i Helse Møre og Romsdal, vil hun ha klarhet i hva som skjer dersom hun finner ut at det vil bli svært vanskelig å fortsette i stillingen.

...

Ny bombe: «Høie lot det skinne gjennom at Hjelset var valget»

Stein Kinserdal i epost til Astrid Eidsvik. Samme dag trakk hun seg.

...

Kinserdal vurderer å trekke seg

Ifølge NRK vurderer styrelederen i Helse Møre og Romsdal, Stein Kinserdal, å trekke seg som styreleder.

Høie kjenner seg ikke igjen i eposten

Helseminister Bent Høie avviser innholdet i eposten som styreleder Stein Kinserdal sendte Astrid Eidsvik.