Lønnsomt: Transportøkonomisk institutt mener at veginvesteringer som gir oss raskere kommunikasjon og kortere pendleravstand, er lønnsomme ved at de gir større og mer robuste arbeidsmarkedsregioner. Her et glimt fra den 10 kilometer lange nyvegen mellom Høgset og Batnfjordsøra som får 90 kilometers fartsgrense.

God butikk å satse penger på vei

Hvor tror du at Transportøkonomisk institutt mener at det er mest lønnsomt å investere i veinettet og at dette vil gi større og mer robuste arbeidsmarkedsregioner?
Publisert 21.09.2012 kl 14:10 Oppdatert 24.09.2012 kl 08:18

Tips en venn på e-post:

Hvis du tenkte at kyst- og fjordområdene fra Sognefjorden til og med Nordmøre er blant disse, så har du helt rett.

Analysen fra Transportøkonomisk institutt (TØI) er laget på oppdrag fra Kommunal- og regionaldepartementet.

Les hele rapporten her.

– Rapporten viser at det er stort potensial for at veiinvesteringer kan skape større arbeidsmarkeder mange stader i landet, sier kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete.

Åpner Kvivsvegen

Lørdag skal hun åpne Kvivsvegen på Sunnmøre. Den er et godt eksempel på nettopp det TØI dokumenterer; nemlig at søre Sunnmøre knyttes sammen med Nordfjord til en region med om lag 60.000 innbyggere.

Veien både samler og utvider regionen ved å gi større tyngde og rekkevidde. Dessuten åpner vegen for et nytt øst/vest-samband mellom Søre Sunnmøre og Østlandet over Strynefjellet. Veien vil dermed også ha betydning for kommunene øverst i Gudbrandsdalen.

Her bør det satses

Ifølge TØI er det følgende områder som har det største potensial for regionforstørring eller sammenkobling av arbeidsmarkedsområder: Ryfylke, Haugalandet, søre Sunnhordland, kyst- og fjordområda fra Sognefjorden til og med Nordmøre, Fosenkysten, Helgelandskysten, søre Ofoten, ytre deler av Lofoten/Vesterålen og kysten Senja - Kvænangen.

For de som jobber med «Fergefri E39» i Vegvesenet bør dette lyde som liflig musikk.

På forsiden nå


Mann (75) omkom etter utforkjøring på Smøla

Mannen var bevisst etter utforkjøringen, men døde senere i ambulansen.

Frykter at Årø skal miste konsesjonen på grunn av blodbøk

Lia tue kan velte osv ... I Molde frykter de at en blodbøk skal velte flyplassen

Rød bruktbil stjålet fra bilforretning

Har du sett en Peugeot 107?

Her er svaret Ap-Myhre i Molde får fra Ap-Wårle i Kristiansund

"Nei Torbjørn Myhre. Folket i Kristiansund er kjent for å kjempe for sine rettigheter. Her i byen står vi samlet og viser vårt engasjement når det er nødvendig".