Tar ikke sjansen: Rådmann Just Ingebrigtsen (innfelt) vil ikke risikere kommunens innskudd i Atlanterhavstunnelen og tilrår politikerne å gå for fortsatt manuell bompengeinnkreving. Foto: Bjørn A. Hansen

Nei til AutoPASS

Risikoen for å tape innskuddet på 100 millioner i Atlanterhavstunnelen gjør at Kristiansund trolig sier nei til AutoPASS de nærmeste åra.
Jan Arve Ødegård
Jan Arve Ødegård Profil E-post
Publisert 16.04.2012 kl 08:00 Oppdatert 16.04.2012 kl 13:24

Tips en venn på e-post:

Tirsdag skal formannskapet i Kristiansund behandle saken. Rådmannens innstilling er at politikerne skal gå inn for fortsatt manuell innkreving av bompenger fra trafikantene.

Han åpner imidlertid for at det kan gjøres en ny vurdering av spørsmålet om anslagsvis tre år.

Tilbakebetaling

I saksframlegget blir den strategiske verdien av å få tilbakebetalt de 100 millionene som Kristiansund og de 30 millionene som Averøy skjøt inn i tunnelprosjektet, viet spesiell oppmerksomhet.

Dette var penger de to kommunene satt med på bok etter å ha solgt seg ned i Nordmøre Energiverk.

Tilbakebetaling av tunnelpengene vil kunne gi kommunen en ekstra handlefrihet som man ellers ikke vil ha til spesielle satsinger.

Fordeler

Når alt dette er sagt så ser rådmannen også fordeler med AutoPASS. Eksempelvis regner han det som en miljøfordel at trafikanter som er passasjer i bil og buss slipper å betale.

For næringstrafikk og andre trafikantgrupper som er avhengig av å kjøre egen bil, vil AutoPASS derimot bli et dårligere alternativ siden bompengesatsen blir høyere.

På forsiden nå


Fraktet til sykehus for kontroll

Front mot front-kollisjon i Rindal.

Hallvard Løfald nummer 11 på NM-sprinten

Bedre enn Northug på prologen

- Bra prolog, veldig flaks i kvarten, syre i semien.

Mobilproblemer for politiet

Problemer i mobilnettet til Phonero gjør at politiet er uten mobilnett i deler av landet fredag kveld.

- Ulogisk med helgestengt barneavdeling

Det sier Ellen Marie Langnes som er mor til alvorlig syke Trym. Hun gir ikke opp kampen for en fullverdig barneavdeling.